Rágógumi lehet a kék tablettából

Vágólapra másolva!
Az amerikai rágógumigyártó Wm. Wrigley'Jr. Co. az impotencia elleni kék tabletta hatóanyagának rágógumi formájában való gyártását tervezi.
Vágólapra másolva!

A chicagói székhelyű cég már szabadalmaztatta az eljárást, ám talán egy évtizednek is el kell telnie, mire a termék megvásárolhatóvá válik. A "csodapirulát" gyártó Pfizer vállalatnak ugyanis még nyolc éven keresztül kizárólagos joga van a hatóanyag felhasználására, illetve az ebből készült termékek gyártására. A Wrigley évente több tucat szabadalmi igényt nyújt be olyan termékekre, amelyekben hosszú távon fantáziát lát, de ez még nem messze nem jelenti azt, hogy az adott terméket azonnal gyártani is kezdenék - nyilatkozta Christopher Perille, a cég szóvivője.

A tervek szerint a potenciafejlesztő rágógumi legalább két perces rágás után fejtené ki hatását, s 5-100 milligrammnyi hatóanyagot tartalmazna. A rágó egyébként a pirulához hasonlóan lenne használatos: a szexuális aktust megelőzően 30 perccel kellene bevenni.

A rágó előnye lehet, hogy a hatóanyagot lassaban engedi a véráramba, ezért a tablettával ellentétben kevésbé okozhat gyomor- és bélpanaszokat.

A Pfizer kizárólagos gyártási joga 2011-ben jár le, s a cég nem tervezi a hatóanyag más formában történő gyártását - ők az információk szerint maradnak a kék tablettánál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!