Horn Gyula: Megszülettek a közös európai értékek

Vágólapra másolva!
Horn Gula felszólalásában a tudomány legnagyobb kihívásának a XXI. század követelményeihez való alkalmazkodást nevezte.
Vágólapra másolva!

Horn Gyula felszólalásában úgy ítélte meg, hogy a tudomány és a politika - ha némiképp lemaradva is - ki tudott munkálni válaszokat az embereket foglalkoztató kérdésekre.

A volt kormányfő hangsúlyozta: a XX. század legnagyobb európai vívmánya, hogy megszülettek a közös európai értékek, a szabadság, a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok rendszere, és hozzátette: az Európai Unió elindult a konföderáció felé, amelynek lépései a közös valuta bevezetése, az alkotmány elfogadása és olyan döntési mechanizmus kialakítása, amely csökkentené Európa lemaradását az Egyesült Államoktól.

A volt kormányfő szavai szerint szükség van az egyenlő esélyek megteremtésére és egy olyan történelmi megállapodásra a kormányok, a munkavállalók és a munkaadók között, amely egyformán biztosítja mind a három fél érdekeit.

Horn Gyula úgy vélte, "az állam szerepe nélkülözhetetlen, de szerepe jelentősen megváltozik (...), nem az a dolga, hogy közvetlenül igazgassa az intézményeket, hanem feltételeket teremtsen az intézmények számára, legyen az egészségügyi vagy tudományos".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről