A Critter Bitters koktélkeserű gyártó vállalkozás alapítója Julia Plevin és Lucy Knops a Kickstarter honlapon igyekeznek 25 000 dollárt összegyűjteni a gyártás beindításához.
A két lány fejében akkor született meg az ötlet, amikor még a New York-i School of Visual Arts hallgatói voltak. Azóta folyamatosan tökéletesítik a receptet, és úgy érzik, most már érdemes piacra lépni vele.
„Eredetileg négyféle ízt készítettünk” – mondta Knops. „De mostanra leszűkítettük a célkitűzést
egyetlen recept tökéletesítésére, amely magában foglalja a tücsök elem esszenciáját.”
A feltalálók szerint a pirított tücsökből készült koktélkeserű
édeskés, mogyorós zamatot ad az italoknak.
Állítólag jót tesz az emésztésnek evés előtt vagy után fogyasztva.
Az állatok felhasználása szeszes italokban egyébként nem újdonság. Valószínűleg sokan hallottak a mexikói mezcalba tett kukacokról vagy a kígyókat tartalmazó kígyópálinkákról. Azt viszont valószínűleg kevesen tudják, hogy a híres Campari is eredetileg a bíbortetűtől kapta jellegzetes színét.
Végül álljon itt egy eredeti Critter Bitterses Daiquiri-recept:
2 egység jó minőségű rum
1 egység friss lime-lé
¾ egység Agavé mix
3 csepp teljes Critter Bitters
Tegyük az összes alkotórészt fém shakerbe. Töltsük meg jéggel és rázzuk erőteljesen 8-10 másodpercig. Öntsük jéggel töltött pohárba. Díszítsük lime-szeletekkel és szórjuk meg vaníliás tücsökporral. Egészségére!