A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Csatázó dinoszauruszok csontvázával gyarapodott egy gyűjtemény

novtdin0331800h Cretace Theropode Novapix HUNTING ILLUSTRATION EARTH Nanotyrannus Triceratops Mesozoic Dinosaure Faune Histoire De La Terre Terra Animale Dinosauro Faun FAUNA Mesozoique Ornithischien Terre Caccia
Nanotyrannus et triceratops - Nanotyrannus and triceratops - Nanotyrannus etait le plus petit membre de la famille des Tyrannosaurides; il est apparu il y a environ 75 millions d'annees en Amerique du Nord. La taille totale de l'animal est estimee a un peu plus de 5 m de long pour un poids d'environ 500 kg. Coureur rapide et agile, il est ici represente attaquant un triceratops. Nanotyrannus is a genus of tyrannosaurid dinosaur, living about 75 million years ago in North America. Smaller than Tyrannosaurus, with thinner and more blade-like teeth, this dinosaur is seen here hunting a triceratops ©Raul Lunia/Novapix/Leemage
Vágólapra másolva!
Két dinoszaurusz összefonódott csontvázát őrző ősmaradvánnyal gyarapodott az Észak-Karolinai Természettudományi Múzeum gyűjteménye.
Vágólapra másolva!

A Friends of the North Carolina Museum of Natural Sciences nonprofit szervezet kedden jelentette be, hogy magánadományok révén sikerült megvásárolnia a különleges leletet, amely a raleigh-i intézmény paleontológiai gyűjteményébe kerül.

A fosszília egy Tyrannosaurus rex és egy Triceratops horridus csontvázát őrzi. A két dinoszaurusz olyan alakzatban helyezkedik el, mintha utolsó csatájukat vívták volna egymással. A 67 millió éves leletet egy montanai hegyoldalon tárták fel 2006-ban és a csontokat az üledékes kőzetbe ágyazva hagyták.

A szervezet szerint a különleges fosszília példátlan lehetőséget biztosít a múzeum paleontológusai számára a tanulmányozásra.

A több millió dollárt érő csontvázak tulajdonjogával kapcsolatban ádáz harc folyt a bíróságon az elmúlt 14 évben. Idén júniusban egy illetékes amerikai bíróság végül kimondta, hogy a fosszília a terület fölfelszíni jogainak tulajdonosát, és nem a kitermelési jogok birtokosát illeti.

(MTI/AP)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!