Ma van a Hontalan Állatok Világnapja

Hontalan Állatok Világnapja
REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY 1048 Budapest, Óceánárok u. 33.
Vágólapra másolva!
Augusztus 16-án világszerte megemlékeznek a hontalan állatok problémájáról, így Magyarországon is számos szervezet hívja fel a figyelmet erre a fontos kérdéskörre. A világnap fő célja, hogy rávilágítson a kedvtelésből tartott állatok túlszaporodására, a menhelyek zsúfoltságára, egyúttal a felelős állattartás népszerűsítésének fontosságára. Az International Society for Animal Rights (ISAR) szervezet kezdeményezésére az állatvédők már 1992 óta ünneplik ezt a jeles napot. - hívja fel a figyelmet a Rex Kutyaotthon Alapítvány.
Vágólapra másolva!

Magyarországon rengeteg házikedvencet tartanak. Kutya például minden második háztartásban él, ráadásul a pandémia alatt tovább növekedett a számuk. Egy friss felmérés szerint a kutyák száma meghaladhatja a 3 milliót hazánkban, amelyből 2,8 millió a gazdás kutya, a többi pedig gazdátlan állat (országos reprezentatív felmérés, Állatorvostudományi Egyetem, 2021).
A Rex Alapítványnál kiemelkedően fontosnak tartjuk a - már gyermekkorban elkezdett - szemléletformálást, mellyel emelhető az állatvédelmi kultúra színvonala. Több mint 20 éve tartunk ismeretterjesztő foglalkozásokat, szakköröket és táborokat, és ebben a szellemben kezdtük meg az ország első állatvédelmi oktatóközpontjának, a Felelős Állattartás Házának (FÁH) megépítését is.

REX KUTYAOTTHON ALAPÍTVÁNY 1048 Budapest, Óceánárok u. 33. Forrás: Rex Kutyaotthon Alapíítvány

Bár a probléma megoldása összetett és hosszú távú feladat, a szemléletformálással, az ivartalanítás népszerűsítésével és a kutyaszaporítók tevékenységének mederben tartásával már jelentős eredményt lehet elérni.


Hisszük, hogy az állatvédő civil szervezetek munkája meghozza gyümölcsét, és a felnövekvő nemzedék felelős, tudatos állattartóvá válik majd.

A képen Főnix, az egyik gazdikereső kutyánk látható. Forrás: Rex Kutyaotthon Alapítvány

Hagyományainkhoz híven, a Hontalan Állatok Világnapja alkalmából augusztus 16-án várjuk Önöket a Rex Állatszigeten, ahol 10 és 15 óra között folyamatosan, fél óránként indulnak körbevezetések.

Megismerhetik az Állatsziget lakóit, a gazdára váró állatokat, és szaktanácsot kaphatnak a felelős örökbefogadással és az állattartással kapcsolatban.

A belépés ingyenes!

(Forrás: Rex Kutyaotthon Alapítvány: https://www.rex.hu/)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről