Kicsapták az Obama-képmást felakasztó diákokat

Vágólapra másolva!
Egy oregoni keresztény egyetem diákjai horgászzsinórral felakasztották Barack Obama demokrata elnökjelölt kartonképmását egy fára. Az egyetemistákat felfüggesztették, mert az iskola vezetése szerint a fára akasztott fekete ember képmása rasszista szimbólum. Az ügyben az FBI is vizsgálódik.
Vágólapra másolva!

Eltanácsolták egy oregoni keresztény egyetem négy diákját, amiért nyaka köré hurkolt zsineggel felakasztották egy fára Barack Obama demokrata elnökjelölt képmását. A George Fox Egyetem vezetése a tettüket bevalló tanulókat azonnali hatállyal felfüggesztette és közmunkára ítélte. A döntést kedd délután a kampuszon összehívott rendkívüli gyűlésen közölték a megjelent ezer tanulóval és egyetemi dolgozóval.

A diákok egy forgalomban lévő Obama-kartonképet akasztottak a fára horgászzsinórral a múlt héten. A képre a következő szöveget biggyesztették: "Act Six reject" (hatos törvény elutasítva). A felirat egy ösztöndíjprogramra utal, amellyel a keresztény főiskolák és egyetemek kisebbséghez tartozó és szegény diákvezetőit támogatják.

Az egyetem szóvivője elmondta, hogy az intézmény saját vizsgálata vezetett el a négy diákhoz, és legjobb tudomásuk szerint nem volt több tettes. Az egyetem alelnöke felháborodott közleményt adott ki. "Tekintet nélkül a diákok szándékára, egy fára akasztott fekete ember képmása a rasszizmus egyik legdurvább szimbóluma az amerikai történelemben. Az ilyen megnyilatkozásoknak nincs helye egy olyan kampuszon, amely annak szentelte magát, hogy Jézus tanait hirdesse" -írta.

Az ügyben az amerikai szövetségi nyomozóiroda (FBI) is vizsgálatot indított.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről