A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Turisztikai együttműködés a visegrádi országok között

Vágólapra másolva!
Jegyzőkönyvet írtak alá a visegrádi országok a következő időszak turisztikai együttműködési lehetőségeiről szerdán Budapesten a Parlamentben.
Vágólapra másolva!

Az aláírást követő sajtótájékoztatón Pál Béla turizmusért felelős politikai államtitkár elmondta: a korábbi együttműködési területeken túl döntöttek arról, hogy a négy ország közösen lép fel az Európai Unióban, hogy egyebek mellett több fejlesztési forrás jusson az ágazatnak. Megállapodtak abban is, hogy a következő időszakban közösen érvényesítik érdekeiket a szabályozásban.

A 2003 februárjában Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia között indult együttműködés elmúlt három évét is értékelték a február 7-én és 8-án tartott budapesti tárgyalás során.

Pál Béla az elmúlt három év együttműködését eredményesnek nevezte. Elmondta: az együttműködéssel lehetőség nyílt közös fellépésre harmadik piacokon, így az egyesült államokbeli, a kínai és a japán piacokon, ahonnan nőtt a beutazó forgalom mind a négy országba. Az államtitkár kiemelte, hogy a négy ország közötti vendégforgalom is élénkült az elmúlt három évben.

A négy ország együtt biztosította a tevékenységének összehangolásához szükséges pénzügyi forrásokat, ami 2003 és 2006 között 1 millió eurót tett ki. Az összeget a Visegrádi Alapból finanszírozták.

A korábbi közlés szerint a Visegrádi Alap a magyar, a cseh, a szlovák és a lengyel kormányfő megállapodása nyomán 2000-ben azzal a szándékkal jött létre, hogy pályázati úton indulótőkét biztosítson a négy ország közös kulturális, oktatási, ifjúsági és határ menti együttműködését szolgáló tervezeteihez.

Pál Béla elmondta: a tárgyalások során a felek érdeklődtek a magyarországi üdülési csekkrendszerről. Hozzátette: míg 2002-ben százezer fő 1,8 milliárd értékben, addig tavaly 500 ezer ember több mint 10 milliárd értékben használta a csekkeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!