A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Száz szállodát tervez építeni Indiában az Accor

Vágólapra másolva!
Erőteljes terjeszkedésbe kezd Indiában a magyarországi érdekeltségekkel is rendelkező francia Accor, Európa elsőszámú szállodai csoportja. A cég indiai partnerével közösen 100 olcsóbb árfekvésű szálloda létesítését tervezi, a beruházásra 300 millió dollárt szánnak. Az Accor partnere, egyszersmind a beruházás fővállalkozója India legnagyobb ingatlanfejlesztő csoportja, az Emaar MGF 10 évre szóló keret megállapodást kötött a francia csoporttal.
Vágólapra másolva!

Az egyenként 1000 szobás szállodák az Accor Formule 1 láncához tartoznak majd, az első 50 létesítmény a tervek szerint öt éven belül elkészül a legjelentősebb indiai nagy városokban.

Az Accor több mint 4000 szállodát üzemeltet világszerte Sofitel, Novotel, Mercure, Suitehotel, Ibis, Etap Hotel, Formule-1, Motel 6, Red Roof Inn néven 140 országban, ezenkívül kaszinókat is üzemeltet. Tavaly adózott eredménye 333 millió euró, árbevétele 7,62 milliárd euró volt.

A társaság tovább növelte bevételeit az év harmadik negyedében, elsősorban az észak-európai szállodák üzletmenetének erősödése, valamint a dél-európai gazdasági fellendülésnek köszönhetően. Az év első kilenc hónapjában 5,6 milliárd euró árbevételre tett szert, ez 6,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az idén 680-700 millió euró adó előtti eredményt várnak, ami 20 százalékkal haladja meg a tavalyit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!