A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Egyre többet utaznak a gazdagodó fiatalok

Vágólapra másolva!
A turizmusban karakteres változások következnek be az elkövetkező 5-10 évben - ebben jelentős szerepet játszik a makrogazdaság helyzete, a politika, a kultúra, a biztonság, valamint a népesség öregedése. Az utazási szokásokat befolyásolhatja a fiatalabb korosztályok növekvő jövedelme is - állapítja meg az Európai Turisztikai Bizottság tanulmánya.
Vágólapra másolva!

A 16-35 éves korosztályt érinti, hogy az egyedülálló egyszemélyes háztartások száma nő, akárcsak ennek a rétegnek a jövedelme. Várható tehát, hogy egyre többet utaznak majd.

Európában rövid- és középtávon az idősebb korosztályba tartozók száma emelkedik, egészségi állapotuk javul, ugyanakkor a nyugdíjak reálértéke egyes országokban csökken, míg a nyugdíjkorhatár emelkedik.

Vannak olyan rétegek, amelyeknek kevés a szabadideje, de megengedhetik maguknak hogy többször útra keljenek. Nő majd a főszezonon kívüli, illetve a rövid utazások száma, vonzó ajánlat lesz a sokféle élményt nyújtó speciális szolgáltatás, a kényelmes vásárlási lehetőség, és egyesek számára az all inclusive, azaz mindent magában foglaló üdülési forma népszerűsége csábítóbb lesz mint eddig volt.

Az éghajlatváltozás és a kiszámíthatatlan időjárás szintén a főszezonon kívüli, illetve a télből a nyárba típusú utazások kelendőségét fokozza majd. Az ökoturizmus és az egészségturizmus mind népszerűbb lesz.

Ami a biztonságot illeti, megváltozott az utóbbi időben a turisták viselkedése. A katasztrófákat és a terrorcselekményeket lassan bekalkulálják az utazás veszélyei közé. Egy-egy tragikus esemény csak ideig-óráig veti vissza a forgalmat. Minél több az ilyen váratlan veszélyhelyzet, annál jobban megszokják az utasok és sokan már nem törődnek vele.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!