Vágólapra másolva!
A hosszú hétvégék évében a következő alkalom, amikor több napos víkendre utazhatunk el, a Húsvét lesz. Az április 6-án kezdődő hétvégén várhatóan nem lesz akkora roham a vidéki szállodákban, mint volt március 15-i hétvégén, mégsem árt időben lefoglalni szálláshelyünket.
Vágólapra másolva!

Balaton, tavasszal is

Bár a balatoni főszezon csak hónapok múlva kezdődik, Húsvétkor is érdemes ellátogatni a Balaton partjára. A Balatonalmádi és Balatonfüred között fekvő Alsóörs nyáron is népszerű üdülőhely, de az említett szomszédainál jóval nyugalmasabb pihenést kínál a vendégeknek.

Az alsóörsi Laroba hotelben 39 900 forintért tölthetünk el 3 éjszakát a húsvéti hétvégén. A szálloda Alsóörs központi részén, a víztől mindössze 250 méterre található. A ház mind a 25 szobája légkondicionált, a vendégek kényelmét minibár, telefon, színes TV műholdas csatornákkal, Internet csatlakozási lehetőség fokozza. A szobáik alapfelszereltségéhez zuhanyzós fürdőszoba tartozik és pótágyak elhelyezésére is van lehetőség a gyerekek számára, a galériás szobákat pedig kifejezetten családok részére alakították ki

A szállodától alig félórás autóútra számos programlehetőség kínálkozik, akár a Tihanyi-félszigetre, akár Veszprémbe az állatkert, vagy a vár megtekintésére is érdemes időt szakítani. Az aktív programok kedvelői számos túralehetőség közül válogathatnak a Balaton-felvidék hegyei között.

A befizetett árért félpanziós ellátást kapunk és térítésmentesen vehetjük igénybe a szaunát, a masszázs-szolgáltatást, belépőt kapunk az Aqua-parkba, bobpálya-bérletet és bicikliket biztosítanak számunkra, sőt részt vehetünk egy borkóstolón is.

Simontornya - Fried-kastély

Teljesen más jellegű élményt kínál a Budapestről 120 kilométerre, a Sió csatorna partján található Simontornya, ahol a Fried Kastélyszállóban tölthet el bárki néhány kellemes napot Húsvét hétvégéjén. A kastély története a múlt század elejére vezethető vissza. A gyönyörű szecessziós stílusban épült épületet a Fried család építette otthonául. A család az akkori Magyarország legnagyobb bőrgyárának tulajdonosa volt.

A szálloda gyönyörű környezetben, szőlődombok között fekszik, így ideális helyszín lehet a nyugodt, csendes, természet közeli pihenést kedvelők számára. A szállodában tizennyolc kétágyas szoba és lakosztály várja a vendégeket, a szobákhoz fürdőszoba, telefon, mini-bár, és színes televízió tartozik. A hotelben pedig étterem kerékpár-bérlés, gyógymasszázs, lovaglási lehetőség szolgálja a vendégek kikapcsolódását, a környék dombjain pedig remek túrák tehetők például a közeli simontornyai várba.

A szállodában 38 900 forintért tölthetjük el a hosszú hétvégét, amelyhez reggeli is jár. A részvételi díjért húsvéti ünnepi gálavacsorát is kapunk, részt vehetünk egy borkóstolón és ingyenesen használhatjuk a hotel wellness-szolgáltatásait.

Zalakaros - Hotel Venus

Természetesen az előttünk álló hosszúhétvégén is az egyik legnépszerűbb úticélok a híres hazai fürdőhelyek lesznek. Közülük elsőnek egy zalakarosi programot ajánlunk olvasóink figyelmébe.

A fürdőhely a magyarországi gyógyvizes üdülőhelyek között viszonylag fiatalnak, hiszen alig harminc évvel ezelőtt véletlenül, kőolaj utáni kutatás közben fedezték fel és hasznosították a termálvizet. A közel 800 éves település a gyógyvíznek köszönheti hírnevét és az elmúlt három évtizedben fokozatosan fejlődtek a termálvíz köré épült szolgáltatások. Mára már a 34-36 C fokos termálvízhez köthető turizmus Zalakaros legfontosabb bevételi forrása, ennek megfelelően sorra épülnek a nagy befogadóképességű 3-4 csillagos szállodák, hogy a növekvő igényeket kielégítse a település.

Ilyen például a Hotel Venus, ahol a húsvéti ünnepek idején 34 900 forintért tölthetünk el három éjszakát félpanziós ellátással. Az árba a wellness-szolgáltatások ingyenes használata is benne foglaltatik. A város legfontosabb látványossága a gyógyfürdő, ahol különböző vízhőmérsékletű gyógyvizes ülőmedencék, egy felülről nyitott termálmedence, és szauna-blokk található, de vannak csúszdák és élménymedencék is. Az orvosi felügyelettel működő gyógyászat a kezelések széles választékával szolgálja a gyógyulást. A hidroterápiás kezelések között megtalálható például a súlyfürdő, a szénsavas fürdő is.

Hévíz - Hotel Európa FIT

S ha már gyógyfürdők, természetesen a húsvéti hosszúhétvége ajánlataiból sem maradhatnak ki a hévízi programok. A város környéke már az őskor óta folyamatosan lakott terület, az ókori rómaiak pedig már a tó gyógyító hatását is felismerték. A fürdőélet széles körű kialakulása a 18. század végére tehető, amikor is a környék birtokosa, Festetics György kialakította az első, deszkaborítású fürdőbódékat a tó körül.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A 20. század elején hatalmas változásokat élt át a tó és környéke. Átalakították a régi épületeket és újakat húztak fel mellettük, ekkor alakult ki a tófürdő jellegzetes kéttornyú főbejárata és megépült a Hévíz Szanatórium és Gyógyszálloda is. A két világháború között vált Hévíz az ország legjelentősebb gyógyfürdőjévé, a 20-as években kiépült a strandfürdő, a kétszintes strandépület és az üvegtetejű fürdőház is. Ebben az időszakban kezdődtek meg a településen a szállodaépítkezések.

A Hévízi tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava. A többtízezer éves Pannon tengerből származó gyógyvíz és gyógyiszap a komplex fizikoterápiás kezelésekkel együtt valamennyi reumatikus- és mozgásszervi betegség kezelésére alkalmas.

Az ajánlatban szereplő háromcsillagos szálloda a város egyik legismertebbje, ahol 31 700 forintba kerül a húsvéti hosszú hétvége idején egy 3 éjszakás üdülés. Az árba félpanziós ellátás tartozik. A hotel 300 méterre fekszik a tótól, de a termálkútból táplált saját fedett gyógyvizes medencével is rendelkezik. A részvételi díjért az ellátáson kívül meglepetés ajándékot is kapnak a vendégek, térítésmentesen használhatják a szálloda wellness-részlegét és részt vehetnek egy zenés locsolóbálon is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről