A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

A valaha volt legnagyobb bírság a British Airways-nek

Vágólapra másolva!
Minden eddiginél nagyobb bírságot, 121,5 millió fontot (45,5 milliárd forint) szabott ki a brit versenyhivatal, az Office of Fair Trading (OFT) a British Airways légitársaságra az árak összehangolása miatt. A brit légitársaságot ugyanezért valószínűleg még az Egyesült Államokban is megbírságolják, így az összeg elérheti a 350 millió fontot (131 milliárd forintot).
Vágólapra másolva!

A versenyhatóság szerint a British Airways legfőbb versenytársával, a Virgin Atlantic céggel összehangolta a hosszú távú járatokon az üzemanyag drágulása miatt alkalmazott felárat a 2004 augusztus és 2006 január közötti időszakban: az utasoknak jellemzően a korábbi 5 helyett 60 fontsterlinges (1900, illetve 22 ezer forint) felárat kellett fizetniük a BA, illetve a Virgin járatain ebben az időszakban.

A BA vezetése elismerte, hogy - bár a felár bevezetése legitim eszköz -, bizonyos tekintetben megsértették a versenyre vonatkozó előírásokat. Az ügy miatt tavaly októberben a BA több magas rangú vezetőjének távoznia kellett a társaságtól, ugyanakkor a Virginnek nem kell bírságot fizetnie, mivel maga a cég közölte az versenyhatósággal az árkartell tényét.

Az Európai Unió és az Egyesült Államok versenyhatóságai egyébként legalább egy tucatnyi nagy nemzetközi légitársaságánál folytatnak hasonló vizsgálatot az árak összehangolása miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!