Vágólapra másolva!
A Budapest Airport (BA) által kiszolgált utasok száma 4 százalékkal bővült Ferihegyen tavaly az egy évvel korábbihoz képest, a hagyományos légitársaságok utasszáma jelentősebben, a diszkontoké csak kismértékben nőtt; a BA a forgalom növelése érdekében új tarifarendszert vezetett be január elsején - közölte a BA pénteken a távirati irodával.
Vágólapra másolva!

A Budapest Airport (BA) összesen 8 597 137 utast szolgált ki 2007-ben, tavaly decemberben 561 355 utas fordult meg a repülőtéren, 7,8 százalékkal több mint 2006. decemberében. A közleményben emlékeztetnek arra is, hogy a BA három éves ösztönző programot indított a forgalom további bővítése érdekében.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a közlemény szerint általánosságban elfogadhatónak nevezte az utasforgalom 4 százalékos növekedését, de mint mondta a Budapest Airport jövővel kapcsolatos várakozásaik ennél jóval nagyobbak.

A BUD Future névre keresztelt, 65 milliárd forintos modernizációs program teret nyit a további növekedésnek, és emelni fogja szolgáltatások színvonalát - tette hozzá.

A közlemény szerint a hagyományos légitársaságok utasainak száma 5 millió 232 ezer 490-re emelkedett tavaly, vagyis 5 százalékkal nőtt 2006-hoz képest. A diszkont légitársaságok 2 millió 205 ezer 651 utast szállítottak, 0,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Tavaly a gépmozgások száma 2,1 százalékkal csökkent 2006-hoz képest, összesen 124 298 felszállást és landolást regisztrált a BA. A növekvő utasszám melletti kevesebb gépmozgás a repülőgépek jobb helykihasználtságának és nagyobb méretének köszönhető.

A tavalyi év legforgalmasabb hónapja az augusztus volt, amikor a BA összesen 977 913 utast szolgált ki. Hozzáteszik, hogy augusztus egyben a repülőtér történetének legforgalmasabb hónapja is volt. A legcsendesebb hónap 2007-ben a február volt, 437 852 utassal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről