A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary
Vágólapra másolva!
Idomított kutyákkal űznék el a bukaresti nemzetközi repülőtérről a légiközlekedés biztonságosságát veszélyeztető varjakat.
Vágólapra másolva!

A Henri Coanda-Otopeni légikikötő vezetősége meg is tette már az első lépéseket, így versenytárgyalást hirdetett kutyaidomító cégek számára. A győztes vállalkozás idomáraitól azt várják, hogy kutyáik a repülőtér kifutópályáján ólálkodó madarakkal vegyék fel harcot.

Az Evenimentul Zilei című napilapnak szakértők elmondták: a varjak eltávolítása azért szükséges, mert balesetet okozhatnak, ha bekerülnek a le- vagy felszálló repülőgépek motorjába.

Az idomároknak azonban nem lesz könnyű feladatuk, mert a 300 ezer euróért vásárolt kutyák az Anglia és Skócia határvidékén élő border collie fajtájúak. Őket általában a juhok őrzésére használják.

A bukaresti repülőtér vezetősége azonban bízik a varjúvadászatra "átszakosodó" kutyákban, amelyek pénzt spórolhatnak. Ez a megoldás ugyanis olcsóbb, mint a legtöbb repülőtéren alkalmazott ultrahangos madárriasztó-berendezés vagy az idomított sólyommadarak bevetése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!