Egymillió csomagot veszítettek el a légitársaságok

Vágólapra másolva!
A világ légitársaságai összesen 42 millió csomagot szállítottak rossz helyre 2007-ben, s ebből több mint egymilliót helyrehozhatatlanul elveszítettek. Ez a legrosszabb statisztikai évek óta - írja a BBC News.
Vágólapra másolva!

Az Air Transport Users Council (AUC) nevű érdekvédelmi csoport adatai szerint néhány légitársaság ugyan megpróbált javítani a csomagkezelési gyakorlatán, de sok utas nem kapott megfelelő ellentételezést az elveszett csomagok után, más esetekben az elveszett értéktárgyak valós értékét meg sem közelítő összegeket voltak hajlandók jegyzőkönyvbe venni.

Az AUC szerint előfordult, hogy az utasok csak hosszas utánajárás után kaptak a veszteségnek megfelelő kártérítést, s ekkor sem kaptak a kiadásaikkal arányban lévő kártérítést.

Az adatok szerint 2007-ben 42 millió csomagot kezeltek rosszul a légicégek, egy évvel korábban ez a szám 34 millió, 2005-ben pedig 30 millió volt. Az elvesztett, vagy késve megérkező csomagok száma - a légiutasok számának növekedésével - 2019-re elérheti a 70 milliót. írja a BBC News.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről