Túlélőtanfolyamot vehetnek pontjaikból a British Airways törzsutasai

Vágólapra másolva!
Légi biztonsági tanfolyamot is biztosít törzsutasainak a legnagyobb brit légitársaság, amely egy felmérésre hivatkozva azt közölte, hogy az utasok többsége katasztrófa esetén még a legalapvetőbb teendőkre sem emlékszik. Egy London-Róma oda-vissza út árából megtanítják az utasokat arra, mit tegyenek, ha nem várt esemény történik a levegőben.
Vágólapra másolva!

A Telegraph című brit napilap beszámolója szerint a British Airways (BA) légitársaság törzsutasai légi mérföldjeik után járó pontjaikat beválthatják egy légi katasztrófákról szóló túlélőtanfolyamra. A légitársaság elit ügyfelei négyórás légi biztonsági tanfolyamon vehetnek részt, amelyen megtanítják őket arra, hogyan viselkedjenek légi katasztrófa esetén.

Forrás: AFP


Az utasok 125 fontból (mintegy negyvenkétezer forint), egy London-Róma oda-vissza út árából megtudhatják a kurzuson, hogyan növelhetik túlélési esélyeiket egy légi katasztrófa esetén.

Andy Clubb, a BA tanfolyamot vezető menedzsere elmondta az Independentnek: "A kurzus nagyobb biztonságot ad ügyfeleinknek, megtudják, mire figyeljenek az utazás során, és eloszlatja az interneten terjedő tévhiteket".

A Polgári Légi Közlekedési Hatóság 2006-os felmérése szerint vészhelyzetben a legtöbb utas olyan alapvető feladatokat is nehezen old meg, mint a biztonsági öv kicsatolása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről