Adrenalindús táborok gyerekeknek

Lovas tábor Kabókapusztán
Vágólapra másolva!
Örökmozgóknak és két lábon járó kiskorú energiabombáknak igyekeztünk megtalálni a legjobb nyári programokat. A top 3-ba a Litkey Farkas féle vitorlás, egy izgalmas military, valamint egy természet közeli lovas tábor került be.
Vágólapra másolva!

Litkey Vitorlásiskola - bajnok oktató a Balatonon
Azoknak, akik szeretnék, ha gyermekük a felnőttkorba gyakorlott vitorlázóként lépne majd be, nincs is jobb lehetőség, mint egy nyári vitorlástábor. Amennyiben a tanulás mellett a biztonságos körülmények is rendkívül fontosak, valamint az, hogy igazán kiváló szakemberektől sajátítsa el utóduk a vitorlázás első lépéseit, akkor a tízszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas-féle tábornál keresve sem találnának megfelelőbbet.

A közismert magyar bajnok szakmai vezetésével működő Litkey Vitorlásiskola egész nyáron várja a 6-16 éves, vitorlázás iránt érdeklődő lányokat és fiúkat, kezdőket és olyanokat is, akik az előző években már megismerkedtek az alapokkal. Az ötnapos turnusok helyszíne a Balaton egyik legszebb és legjobban felszerelt kikötő- és szállodakomplexuma, ahol a szórakoztató tanulást rengeteg napfény és strandolás egészíti ki.

A teljes ellátással, szállással együtt 60 ezer forintba kerülő tábor gyakorlati foglalkozásain Optimist, Sikló és Laser típusú hajókkal vitorláznak a gyerekek, időjárástól függően akár napi 5-6 órát is. Természetesen a biztonság kiemelt szempont, a vízen töltött idő alatt a mentőmellény mindenki számára kötelező, az edző pedig a vízen töltött teljes idő alatt motoros kishajóval kíséri és irányítja a gyerekeket. Emellett az együtt töltött napok során számos egyéb programlehetőséget is biztosítanak. Csoportos foglalkozások és fakultatív programok színesítik a tábort, köztük evezős versenyek, strandolás, uszoda, strandröplabda, foci, asztalitenisz, ötletes csapatprogramok, tréfás-játékos vetélkedők, szalonnasütés és gyalogtúra várja a kiskorú vitorlázókat.

Csiki Pihenőkert - ahol a gyerekek jurtákban alszanak
Az Árpád-kori régészeti park és erdei iskola kéthektáros területén elképzelhetetlenül bő kínálattal várják a táborozni vágyó kicsiket és nagyobbakat. A szépen gondozott, természeti környezetben a vakációzó gyermekek jurta és indián falvakban alhatnak, de vannak itt ezen kívül kézműves műhelyek, favár várszínház, íjászpálya, sportpályák, játszóterek és a fürdőmedence is remek szórakozást ígér a meleg nyári hónapokban.

Ebben a budaörsi erdei iskolában a legizgalmasabb, adrenalinban gazdag táborok között szerepel a military, az ősi amerikai sporttábor (maja és azték labdajátékok: gyeplabda, kosár-és röplabda, baseball és rögbi), az Arthur király és a Kerekasztal Lovagjai - középkori lovagi kalandtábor (a S.A.G.A. Európai Harcművészetek iskolájának támogatásával), a CSI: Budaörs - helyszínelő krimi-tábor (a Budaörsi Rendőrkapitányság támogatásával) és a Jégkorszaki kalandok a mamutok földjén - őskori régésztábor (a Magyar Természettudományi Múzeum támogatásával) is, hogy csak néhányat említsünk.
A napközis táborok időtartama hétfőtől-péntekig, 7.30-17.00 óráig terjed, öt napra 21 ezer forintba kerül étkezéssel, anélkül pedig 16 ezer forintba. A nomád bennalvós verzió ára, négy étkezéssel naponta, 28 ezer forint. Utóbbit 8 éves kortól, előbbit pedig akár 4 éves kortól is javasolják a szervezők.

A kényelmes szállásként szolgáló modern jurtákban elhelyezett gyerekek érdeklődését az ígéretek szerint játékos formában fogják felkelteni történelmi, művészeti és természeti örökségünk értékei iránt. Lesznek kézműves foglalkozások, de ügyességi, sport és szabadidős programok is váltják majd egymást, a témához kötődő dramatikus jelmezes foglalkozásokkal, ásatási gyakorlatokkal és természetismereti kutatómunkával, kirándulásokkal gazdagítva.

Lófürdetés és bolygómegfigyelés Kabókapusztán
A Balatontól mindössze 15 km-re, Budapesttől egyórányi autóútra található a Kabóka Lovastanyán kétszáz hektárnyi erdővel, rétekkel és halastavakkal tarkított táj várja a gyerekeket.

Forrás: Kabóka Lovastanya

Fotó: Kabóka Lovastanya

A nyári táborozást számos további extrával egészítették ki a 2012-es évre a szervezők, hogy a lószerető gyerekközönséget állandó izgalomban tartsák. Az újdonságok között, az újabb két ló mellett, egy saját kenyérsütő kemence és számos gps túrakészülék szerepel, amellyel a lovas geocaching túrákat tehetik igazán élvezetessé a résztvevők számára. A gyerekeket 2, 4, illetve 10 ágyas saját fürdővel, hűtőszekrénnyel, tv-vel és légkondicionálóval felszerelt szobákban tudják elszállásolni, a 44 ezer forintba kerülő, 6 nap 5 éjszakás tábor során.

A programok között futószáras lovagoltatás, osztály- és tereplovaglás, geocaching- és esti lovas túra szerepel. Emellett persze számtalan más lehetőség is várja a táborozókat: horgászat, lovak fürdetése a tóban, íjászat, agyagozás, korongozás, multifunkciós sportpálya-, medence használat, ping-pong, csocsóasztal, elektromos darts, kenuzás, motorcsónakázás és olyan, egészen szokatlan adrenalindús élvezeteket is kipróbálhatnak (természetesen felnőtt felügyelet mellett), mint tömlőhúzás jet-ski-vel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről