A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
10:35VízilabdaVesztes SF 1-Vesztes SF 2

Titkok és pezsgőzés az éjszakai kastélyban

Keszthely, múzeum, kastély, Éjszaka múzeumi programok
Vágólapra másolva!
Heti négy estét is múzeumlátogatással tölthetünk a nyáron. Gyertyafényes kastélylátogatás pezsgővel, lovaglás és csillagnézés is szerepel a programok között.
Vágólapra másolva!

Forrás: www.helikonkastely.hu

Keszthelyen szinte minden sarkon találunk valamilyen múzeumot, és egy többnapos nyaralás sem lenne elég, hogy végignézzük a kiállításokat. Ezen a nyáron a múzeumok extra nyitvatartási idővel és hangulatos programokkal készülnek. A "Helikoni Éjszakák a keszthelyi Festetics Kastélyban" és a "Belvárosi nyári esték" programsorozat július 1-től indul, és augusztus 31-ig tart, a részt vevő múzeumok este 8 és éjfél között is látogathatók hetente egyszer - tudtuk meg Tóthné Mezőfi Agátától, a Helikon Kastélymúzeum programmenedzserétől.

Hétfőnként hintózás és lovasbemutatók
Hétfőnként a Hintómúzeum hosszabbítja meg a nyitvatartási idejét. A kiállítás ideje alatt a parkban ki lehet próbálni a hintót, a múzeum melletti pályán lovasbemutatókat tartanak. A bemutatók közötti szünetekben pedig a gyerekek lovagolhatnak.
Belépő: felnőtt 1500, a diák 750 forint, ilyet 18 éves korig adnak.

Keddenként éjjeli kastélylátogatás
A keddi napokon a Vadászati és Modellvasút kiállítás tart nyitva éjfélig. Tárlatvezetés, vetített előadás és csillagvizsgálat, kerti vasutazás lesz a program, de lehet íjászatot is tanulni.
Belépő: felnőtt 1500, gyerek 750 forint.
A Kastélymúzeumban ízelítőt kapunk a grófok életéből: gyertyafényes éjszakai kastélylátogatáson vehetünk részt, a kastélyparkban pedig főúri vacsorán, és a hintót is kipróbálhatjuk.
Belépő: felnőtt 5000 Ft, a diákjegy 14 éves korig 2500 forint.

Szerdánként titkos történetek
A "Belvárosi nyári esték" programjaira szerdánként kerül sor. A Kastélymúzeum éjszakai tárlatvezetésén olyan titkokat és történeteket is megtudhatunk a Festetics családról, amelyek kimaradtak a történelemkönyvekből. Ezeken a napokon még hét belvárosi múzeumot lehet megnézni ugyanazzal a jeggyel
Belépő: felnőtt 2000, diák 1000 forint.
A belvárosi kiállítóhelyek a következők: Népviseletes Babamúzeum, Történelmi Panoptikum, Csigaparlament, Játékmúzeum, Erotikus panoptikum, Nosztalgia Múzeum Látványtár és a Giccsmúzeum.

Szombaton még a tárlatvezetők is beöltöznek
Szombatonként ismét a Kastélymúzeum lehet a késő esti program. A "Varázslatos esték" során korhű ruhába öltözött vezetők kíséretében lehet megtekinteni a főúri enteriőr kiállítást. És hogy tényleg varázslatos legyen a hangulat, a szervezők a gyertyafényről és az élő zenéről is gondoskodnak. A múzeumlátogatás egy pohár pezsgővel zárul, amit a kastély fehér tükörtermében szolgálnak fel. Belépő: felnőtt - 2000 Ft, diák (18 éves korig) - 1000 Ft.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!