A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mesés európai tengerpartok

Vágólapra másolva!
Az egyik legismertebb utazási oldal, a TripAdvisor rendszeresen megszavaztatja olvasóit kedvenc úti céljaikról. Természetesen a tengerparti üdülőhelyek sem maradtak ki, így a legnépszerűbb európai tengerpartok közül válogattunk.
Vágólapra másolva!

Biarritz - Franciaország

Forrás: AFP

Egy stílusos város Franciaország dél-nyugati partjainál, amely egykoron az előkelő rétegek kedvelt üdülőhelye volt. Manapság viszont inkább Európa szörfös központjaként emlegetik az Atlanti-óceán kedvező hullámjárása miatt. Nem olyan giccses, mint a Riviéra, de annál izgalmasabb. A legnépszerűbb strandja a Grande Plage.

San Vito Lo Capo - Olaszország

Forrás: AFP

Ennek az apró szicíliai városnak szépségén túl az a vonzereje is megvan, hogy egyelőre még kevésbé felfedezett a turisták részéről. Ezért aki egy igazi olaszos, de kevésbé populáris tengerpartra vágyik, annak kitűnő választás lehet San Vito Lo Capo. Persze az időjárás nyáron, szeptember elején a legjobb a fürdőzéshez.

Ölüdeniz - Törökország

Forrás: AFP


Ölüdeniz környékén mesésen szép tengerpart és csodás táj várja a nyaralni vágyókat. A magasból sem akármilyen látványt nyújt, így a siklóernyősök is előszeretettel keresik fel ezt a török tengerparti várost.


Albufeira - Portugália

Forrás: AFP

Albufeirán nem kevesebb, mint húsz különböző strand közül lehet választani, ezenkívül az Algarve déli részén fekvő várost igazán vonzóvá teszik fehér házai és lélegzetelállító sziklás partszakaszai. Nem csoda, hogy a TripAdvisor olvasóinak egyik kedvenc nyári úti célja.

Mikonosz - Görögország

Forrás: AFP

Az Égei-tenger legnépszerűbb szigete egy igazán energikus nyaralási helyszín, pörgős éjszakai élettel. Minden évben rengeteg görög és külföldi jön ide kikapcsolódni, így aki napközben némi nyugalomra vágyik, annak érdemes a sziget északi részén található, elszigeteltebb strandokat felkeresnie.

Corralejo - Spanyolország

Forrás: AFP

A kanári-szigeteki Fuerteventura legnagyobb üdülővárosa, amely főleg a több mint 10 km hosszú, finom homokos tengerpartjával vonzza a nyaralókat. Aktív kikapcsolódásra is bőven van lehetőség, így az sem fog csalódni, aki szörfözni, búvárkodni vagy halászni szeretne, a környező szigetekre pedig különböző kirándulásokat is szerveznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!