A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Még lehet jelentkezni az Anna-bálra

Balatonfüred, anna-bál, Az Anna-bál szépe címért induló hölgyek sorakoznak fel a 186. alkalommal megrendezett balatonfüredi Anna-bálon, az Anna Grand Hotel kertjében
Vágólapra másolva!
A 187. alkalommal megrendezett Anna-bálra szinte az összes jegy elkelt, pedig 60.000 forintba kerül darabja - a balatonfüredi 18 éves lányok viszont ingyen bálozhatnak. A szervezők szerint azonban vannak lemondások, így nem késő a regisztráció.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Nyitótánc az Anna Grand Hotel kertjében a tavalyi Anna-bálon Balatonfüreden

Július 28-án rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, amelynek idei díszvendége Abbázia lesz, Balatonfüred kulturális partnere. A belépők ára változatlan: a legolcsóbb 40 ezer, a legdrágább 60 ezer forintba kerül. "Nagy az érdeklődés a bál iránt, és bár minden jegy elkelt, de mivel vannak lemondások, regisztrálják a jelentkezéseket" -mondta Bóka István, Balatonfüred polgármestere. Szokás szerint meghívták az összes 18 éves balatonfüredi lányt, és tizenhárman el is fogadták a meghívást - ők ingyen bálozhatnak.

Mint megtudtuk, az Anna-bál szépe Viktória-mintás Herendi porcelánvázát kap majd ajándékba, a nők nyakába kerülő szívecskék
pedig mind egyedi, sorszámozott porceláncsodák lesznek. Az idei báli menüben a tradicionális ételek szerepelnek, amelyeket kissé modernné tettek az új magyar gasztronómiai irányvonalakkal: a hideg előétel marinált fogas és lazactatár, citromos borjúpástétom, citromos paradicsomzselé friss salátával, korianderes vinnaigrette lesz. A leves hagyományos gyöngytyúk eszencia, melyet kerti javakkal és szarvasgombás maceszgombóccal tálalnak; főételként csirkemell és mangalicaszűz képviseli a tradíciót, a csirkemell supreme-hez vajas kanapéra megálmodott libamáj, vargánya és sült őszibarack dukál. A hungarikumnak számító mangalicaszüzet zöldfűszeres krusztában készítik, salottás lilaburgonyát adnak mellé, gránátalma jus-el. Végül a desszert tripla csokoládétorta, pisztáciás mascarpone, amelyet házilag kandírozott virágszirmokkal gazdagítanak, valamint tárkányos-málnás picante lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!