A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A britek repülnek ide a legtöbben

Ryanair és Wizz Air légitársaságok, fapados
Vágólapra másolva!
Az idei első fél évben a britek vezetnek a Magyarországra repülő turisták között: ők adják a beutazók 12 százalékát. Így az országos turizmusban vezető németek visszaszorultak a második helyre a maguk 11 százalékával.
Vágólapra másolva!

Minden eddiginél pontosabb és részletesebb utasforgalmi felmérést és elemzést készített a Budapest Airport a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmának alakulásáról a Malév csődjét követő időszakban. A vizsgálat a 28 legfontosabb küldő ország adatainak elemzését tartalmazza.

A statisztikából egyebek mellett kiderül, hogy a britek és a németek mellett az olaszok stabilan tartják harmadik helyüket a maguk majdnem 11 százalékával. A jelentés szerint Hollandia hetedik helye a 6 százalékkal egyértelműen a KLM visszatérésének és a Transavia diszkont társaság új amszterdami járatának, valamint annak köszönhető, hogy a Wizz Air és a Ryanair eindhoveni járatai nagy népszerűségnek örvendenek.

A vizsgálat is alátámasztja azt a feltételezést, hogy a diszkont légitársaságok arányának ötven százalék fölötti teljesítménye elsősorban a háromcsillagos szállodák, a diákszállók és a panziók forgalmát erősítette meg soha nem látott mértékben. Amint arra az [origo] korábbi cikke rámutatott, a külföldiek magyarországi látogatását nagyban segíti a fapados járatok versenye, ám a néhány ezer forintos repülőjegyekkel érkező külföldiek a négycsillagos szállodákat is szívesen választják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!