A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Tokió a világ legdrágább városa

japán, tokió, tokyo, a világ legdrágább városa
Vágólapra másolva!
Tokióban és Oszakában a legdrágább az élet a világon, még annak ellenére is, hogy Japánban az elmúlt négy évben folyamatosan csökkentek a fogyasztói árak - derül ki a The Economist brit csoport kutatóinak felmérésből.
Vágólapra másolva!

Az Economist Intelligence Unit kutatásában 93 ország 140 városának árszintjét vizsgálták egy 160 termékből álló fogyasztói kosáron keresztül. Az eredményeket a New York-i árakhoz viszonyították, amely a 100-as bázisértéket kapta.

Tokió indexe 152, Oszakáé pedig 146 pontot ért el az így kialakított skálán. A harmadik és negyedik helyen két ausztrál nagyváros, Sydney és Melbourne végzett, miután az elmúlt évben jelentősen emelkedtek az árak az elsősorban jelentős nyersanyagkincseinek köszönhetően stabil növekedést mutató országban.

Forrás: AFP/Toru Yamanaka
Forrás: AFP/Toru Yamanaka

Tokiói utcakép

A legdrágább európai város a holtversenyben negyedik Oslo lett, amelyet Szingapúr, Zürich, Párizs, Caracas és Genf követett a listán. Tokió az elmúlt 20 hasonló felmérés során 14 esetben végzett a legdrágább városként. A tavalyi listán ugyanakkor csak második volt a japán főváros, Zürich mögött.

A legolcsóbb város a pakisztáni Karacsi volt, ahol a New York-inak mindössze a 44 százaléka az árszínvonal, csakúgy, mint az indiai Mumbaiban (korábbi nevén Bombay).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!