Túlfutott a pályán az Orenair gépe

túlfutott a kifutópályán az Orenair egyik Boeing 737-800-as repülője, ami Antalyából Rostovba tartott
Vágólapra másolva!
A törökországi Antalyából az oroszországi Rosztovba tartó repülő nem tudott megállni a leszállópálya végén. Sérültekről nem érkezett hír.
Vágólapra másolva!

Az Orenair Boeing 737-800 típusú repülőgépe kedden 12.55-kor szállt le Rosztov repülőterének 22-es leszállópályáján, de nem tudott megállni a végén, és a fűben landolt. A gépen nem látszottak károk, és senki sem sérült meg. Az utasok a bal első ajtón át egy mozgatható lépcsőn távoztak a fedélzetről.

A gép testén látható folt nem horpadás, hanem egy esőcsepp a fényképezőgép lencséjén Forrás: Airplanes24

A radaradatok szerint a repülő normál leszállási sebességgel közelítette meg a repülőteret egészen 550 méteres magasságig - írja az Aviation Herald. Ezután azonban úgy tűnt, hogy 37 kilométer/órával felgyorsult a 210 méteres magasság eléréséig, így a szokásosnál nagyobb sebességgel ért földet. A leszállópálya pedig nedves volt az érkezéskor.

A hírt kommentelők felhívják a figyelmet arra, hogy a 2500 méteres rosztovi 22-es leszállópálya utolsó harmada nagyon csúszós nedves állapotban, valószínűleg a gumilerakódás miatt. Egy teljesen töltött Boeing 737-800-as gépnek ez a hossz így éppen határeset. A rosztovi reptéren több gép is kicsúszott már, így a pályával lehet baj a hozzászólók szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!