A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ez megvan!

Szabó Zoltán Székelyudvarhely, Kobra
Székelyudvarhely, 2014. október 18. Szabó Zoltán kerékpárost hazaérkezésekor köszöntik szülővárosában, Székelyudvarhelyen 2014. október 18-án. A biciklis tizenhat hónap alatt 32 441 kilométer tett meg Föld körüli útján. MTI Fotó: Haáz Sándor
Vágólapra másolva!
Ennyit mondott Kobra Székelyudvarhelyen, miután biciklijével megkerülte a Földet.
Vágólapra másolva!

Szabó Zoltán 2013 júniusában indult útnak Székelyudvarhelyről, hogy hogy furcsa alakú székbicikijével megkerülje a Földet. A szűkebb környezetében csak Kobraként ismert bringás tizenhat hónap alatt 32 441 kilométer tett meg, és szombat este ért vissza.

Szabó "Kobra" Zoltánhoz (balra) az út végén kísérők is csatlakoztak. Forrás: MTI/Haáz Sándor

Kobra barátai már Vásárhelytől folyamatosan csatlakoztak hozzá, Vármezőtől egy egész biciklis sereg kísérte – tudósított az érkezésről az uh.ro.

Úton a cél felé Forrás: MTI/Haáz Sándor

Ahogy elmondta, csúszott néhány órát az érkezéssel, mert az úton többször is megállították ismerősök és ismeretlenek, akikkel szívesen állt szóba. Udvarhely határában a tábla mellett fotózkodva, annyit mondott „ez megvan".

Fényképezkedés a város határán Forrás: MTI/Haáz Sándor

Mire a városközponton keresztül begurult a Pizza 21 előtti térre, ahonnan több mint egy éve megkezdte útját, már egy százfős ünneplő sereg fogadta. Az ünnepelt egy óriási tortát is felszeletelt, amely egy világtérképet ábrázolt az általa megtett út bejelölésével. A térképet itt lehet megnézni.

Sokan köszöntötték Kobrát szülővárosában az érkezésekor Forrás: MTI/Haáz Sándor

Az Origo idén áprilisban készített interjút Kobrával Új-Zélandon, amelyből többek között kiderül, hogy amikor 1990-ben átjött Magyarországra, a Moszkva téren keresett magának munkát, és egy sittes konténerben aludt. Azt is elmesélte, miért ment vissza Székelyudvarhelyre, hogyan indított el egy pizzériát, és mi indította el a kalandozásokra, amelyeknek a megkoronázása ez a mostani bringaút volt.

Szabó „Kobra” Zoltán Tibetben Forrás: Szabó „Kobra” Zoltán

Az interjút itt lehet elolvasni, kedvcsinálul álljon itt két mondat belőle: „Az a mottóm: élj úgy, hogy az angyalok visszatapsoljanak! Úgy, hogy ha meglátnak, azt mondják: te Kobra, ez olyan jó volt, öröm volt nézni is, még ne legyen vége, menj még egy kört!"

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!