Királyi bánásmódot kap a Kanári-szigeteken - mutatjuk, miért

Lanzarote, sziget, Spanyolország,
Fotó: Shutterstock/leoks
Vágólapra másolva!
A 78 éves elvált Eric Willson 1989-ben járt először a Lanzarote-sziget Dreams Lanzarote Playa Dorada Resort & Spa ötcsillagos szállodájában, ahol a 0164-es lakosztályban szált meg. A férfi első látásra beleszeretett nemcsak a helyszínbe, hanem magába a szállásába is. Azóta már 89 alkalommal töltötte itt a nyaralását, idén elérkezik a döbbenetes 90. számhoz - nem csoda hát, hogy a hotel alkalmazottai szupersztárként bánnak vele.
Vágólapra másolva!

Eric Willson idén már 90. alkalommal fog megszállni a Lanzarote-sziget Dreams Lanzarote Playa Dorada Resort & Spa ötcsillagos szállodájának 0164-es lakosztályban, így nem is meglepő, hogy a hotelszemélyzet már-már királyként fogadja. 

Lanzarote a Kanári-szigetek hét nagy szigete közül a legkeletibb, legkülönlegesebb és egyúttal a legidősebb. Lanzarotét a helyiek "A szikla" néven ismerik, mivel pontosan erre hasonlít, egy óriási sziklára. A szigetet körülvevő lávamezők sértetlenek és a kormány védelme alatt állnak. Lanzarote két tulajdonsága miatt vált igazán egyedivé: a vulkánjai és az ennek fővárosában született César Manrique szobrász itteni munkássága miatt, aki elérte azt is, hogy a sziget ne váljon a tömegturizmus áldozatává. Ő ragaszkodott ahhoz is, hogy minden itteni épületet fehérre kell festeni, és nem lehet 3 emeletnél magasabb (néhány kivételtől eltekintve). 

Lanzarote, sziget, Spanyolország,
Lanzarote-sziget madártávlatból
Fotó: Shutterstock/leoks / Shutterstock/leoks

"Volt szerencsém beutazni a világ 61 országát, többek között Kubát és Thaiföldet, de Lanzarote-szigethez semmi sem hasonlítható. Az itteni szálloda személyzete úgy bánik velem, mintha én lennék Károly király, és már most megígérték, hogy az idei 90. látogatásomkor hatalmas ünnepséget fognak rendezni a tiszteletemre, és mindent megtesznek majd azért, hogy ez az alkalom igazán különleges élmény legyen a számomra. Az utóbbi időben már mindig nagy szeretettel és örömmel üdvözölnek amikor megérkezem a szigetre, amit már szinte az otthonomnak tekintek" - mesélte a férfi. 

Lanzarote, sziget, Spanyolország,
Lanzarote-sziget egyik tengerpartja
Fotó: Shutterstock/leoks / Shutterstock/leoks

A szigethez rengeteg életre szóló élménye fűződik, ilyen volt, amikor 1995-ben találkozhatott Will Mellor színésszel az üdülőhelyen. A kelet-londoni Romfordban élő Eric szereti a vízilabdát, a dartsot, az íjászatot és a vetélkedőket is - és Frank Sinatra és Tony Bennett klasszikusait énekli a szigeten késő este megrendezésre kerülő karaoke bulikon. 

A nyugdíjas bútor- és szőnyegmunkás úgy számolja, hogy körülbelül 90.000 fontot költött a Kanári-szigeteki szenvedélyére, de hozzátette: "Minden egyes pennyt megért".

Az Origo megírta azt is, hogy nagyon érdemes ellátogatni a görögországi Athénba, mert egy kutatás szerint itt a legjobb, sőt egyenesen a legillatosabb a levegő. 

Forrás: Sun Online

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről