Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Homokos tengerpart elérhető közelségben

Vágólapra másolva!
Nem is kell olyan messzire utaznia azoknak, akik a Karibi-szigetekhez vagy éppen a Maldív-szigetekhez hasonló élményekre vágynak. A gyönyörű homokos tengerpart ugyanis Európában is elérhető, sőt egyenesen a legszebb tengerpartok találhatóak a kontinensen.
Vágólapra másolva!

Sokan nem sejtenék, de rengeteg gyönyörű homokos tengerpart található elérhető közelségben. Az Origo most összeszedte azt, az 5 strandot Európában, ahol nem csak mesebeli homokos part van, hanem annak környéke is különleges természeti adottságokkal rendelkezik.  A tengerparti strandok többsége ráadásul gyerekbarát homokos tengerpart.

homokos tengerpart
 Homokos tengerpart.
Fotó: X

Homokos tengerpart Európa szerte

 

Monte Clerigo tengerpart - Portugália

homokos tengerpart, tengerpart, Portugália, Spanyolország, Görögország, Törökország
Monte Clerigo tengerpart.
Fotó: Photo by GUIZIOU Franck / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP / 

A Praia de Monte Clérigo egy viszonylag nagy strand, amely körülbelül 500 méteren keresztül húzódik. A strandot sziklák és dűnék ölelik körül. A sziklák a strand két oldalán helyezkednek el, és az enyhén lejtős homokdűnékig húzódnak a strand középső részén. Viszonylag érintetlen, mégis a környék egyik legjobb strandja. A tengerparton a homok emellett puha és aranyszínű. Ez a tengerpart gyerekkel is csodás élmény, ugyanis kifejezetten népszerű a helyi családok körében, részben az apály idején a sziklák közelében kialakuló medencék miatt.  Nyáron emiatt népszerűbbnek bizonyul a strand,  azonban még mindig a csendesebb partok közé tartozik, így nem kell attól félni, hogy tömeg vár majd minket.

 

Oludeniz strand - Törökország

 

Oludeniz egy lenyűgöző strand, amely az azonos nevű öbölben található, mindössze 15 km-re Fethiye nyüzsgő városától. Ez a festői hely egy hosszú tengerbe nyúló földnyelvvel büszkélkedhet, amely nyugodt menedéket kínál a hullámoktól és a szelektől is. Oludeniz partvonalát világos bézs árnyalatú homokos strandok díszítik, amelyeket a tenger tiszta és smaragd vize egészít ki. Az infrastruktúra a legmagasabb színvonalon van kifejlesztve, így minden szükséglet elérhető:

  • Szállodák,
  • Éttermek, bárok és kávézók,
  • Üzletek és szupermarketek.


Las Teresitas Beach San Andrés - Santa Cruz de Tenerife - Kanári-szigetek - Spanyolország

homokos tengerpart, tengerpart, Portugália, Spanyolország, Görögország, Törökország
Las Teresitas.
Fotó: (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP /

A Las Teresitas Santa Cruz legemblematikusabb strandja. Ez a San Andrés városában található aranyhomokos strand pálmafákkal van tele és nagyon népszerű helyi lakosok körében. Vize nyugodt a hullámok csillapítására épített hullámtörőknek köszönhetően, így ideális választás egy családi strandoláshoz vagy egy tengerparti sétához. Közvetlenül a parton minden kényelmi szolgáltatás megtalálható (zuhanyzók, vízimentők, akadálymentesítés a mozgássérültek számára). Ez a tengerpart repülővel a legkönnyebben megközelíthető, számos járatot találunk ugyanis Tenerife és Budapest között nyaranta.

 

As Catedrais - Spanyolország

2. helyezett: Playa de las Catedrales, Ribadeo, Spanyolország
As Catedrais
Fotó: Forrás: AFP/Photononstop/Calle Montes

A strandra való belépés ingyenes, de  július 1. és szeptember 30. között, valamint húsvétkor sor kerülhet a létszám korlátozására. A csodálatos homokos strandot ugyanis a hatalmas népszerűségének köszönhetően naponta maximum 5000 fő látogathatja, emiatt érdemes tavasszal vagy ősszel ellátogatni. Érdemes figyelni arra is, hogy a strand apály idején nem járható, mert elborítja a víz. 

 

Porto Katsiki Lefkada - Görögország

homokos tengerpart, tengerpart, Portugália, Spanyolország, Görögország, Törökország
Porto Katsiki Lefkada.
Fotó: Photo by Robert Harding Productions / Robert Harding Premium / robertharding via AFP / 

A Lefkadában található Porto Katsiki tengerpartja valószínűleg Lefkada elsődleges látványossága , nem mellesleg  Görögország és a Földközi-tenger egyik legszebb strandja! A Lefkada délnyugati partjain található Porto Katsiki természeti szépsége páratlan, mivel feltűnő fehér sziklái (a lefkadai strandok egyik legfontosabb eleme) csodálatos hátteret adnak ennek a gyönyörű partnak, amin nem mellesleg hófehér homok található, nem véletlen hogy ez a strand is hihetetlenül népszerű a főszezonban.



 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről