Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Nemrég nyitott, de hamarosan be is zár Európa legnagyobb vidámparkja

Vágólapra másolva!
Múlt hétvégén nyitott ki Európa legnagyobb és legforgalmasabb vidámparkja, a Newcastle-ben található Hoopings, azonban rajongói nagy bánatára csak hónap végéig látogatható. A vidámpark ugyanis minden nyáron egyszer nyit ki, és csak néhány hétre. Így aki szeretné még idén látni, igyekeznie kell, különben legközelebb csak jövőre csodálhatja meg.
Vágólapra másolva!

Minden évben megnyitja kapuit Angliában Európa legnagyobb vidámparkja, a Hooplings, idén június 22-én üdvözölte először a betérő vendégeket.

A park 1882-ben nyitott meg először egy vásár alkalmával, a következő 142 évben pedig elképesztő turistaközponttá nőtte ki magát. 

Kalandvágyó turisták és helyiek ezrei remélik, hogy még ebben az évben meg tudják látogatni, és kipróbálhatják azokat a pompás szórakozási lehetőségeket, amiket a vidámpark kínál, ugyanis 30-án ismét bezár,

 és csak jövő nyáron nyit ki újra.

Európa legnagyobb vidámparkja, hamarosan bezár, The Hoppings fair, TheHoppingsfair
Fotó: PA Images via Getty Images/Owen Humphreys

A 400 látnivalóval büszkélkedő Hoppings minden korosztály számára kínál izgalmas szórakozási lehetőségeket.

Több mint 100 játék kifejezetten kisgyerekeknek készült, köztük ugrálóvárak, csúszdák, pörgő-forgó teáscsésze alakú körhinták, mini hullámvasutak és más érdekességek.

Van egy hatalmas óriáskerék is, ahonnan szép kilátás nyílik az egész park területére.

Európa legnagyobb vidámparkja, hamarosan bezár, The Hoppings fair, TheHoppingsfair

Fotó: PA Images via Getty Images/Owen Humphreys

Ezenkívül hideg és meleg élelmiszereket árusító bódék és klasszikus vásári játékok is vannak, amilyen például a céllövölde vagy a kacsahalászó.

A park területére ingyenes a belépés, ám minden szórakozási lehetőségért külön fizetni kell,

melyek ára 500-1500 forintnyi összegek között mozog, ám egy-egy izgalmasabb játék akár 10 fontba, azaz 3500 forintba is kerülhet.

A vidámparkhoz letölthető egy webtérkép, hogy az ember könnyebben eligazodjon a sokféle látnivaló között.

Hétköznap délután 2 és éjjel 11 között, pénteken és hétvégén délután 1 és éjjel 11 között, utolsó nyitvatartási napon - ami egy vasárnapi nap - pedig dél és este 9 között látogatható. A közelben parkolóhely is található, amit a látogatók egész nap igénybe tudnak venni.

Bár a Hoppings idén már csak hétvégén tekinthető meg, Nagy-Britannia számos vidámparkkal büszkélkedhet még, amelyek  a tengerpart mentén, amelyek legalább ennyire szórakoztatóak és élménydúsak, viszont egész évben nyitva tartanak. Így, ha idén lemaradtunk volna a Hoppingsról, látogassuk meg ezeket.

Ezenkívül terveznek létrehozni egy hatalmas univerzális vidámparkot is a britek, amelyben minden létező szórakozási lehetőség megtalálható.

Nemcsak Angliában és környékén vannak azonban kiváló vidámparkok: korábbi cikkünkben összeszedtünk néhány vidámparkot Európa különféle országaiból. Érdemes meglátogatni például a Family Parkot Ausztriában, illetve a Gardalandot Olaszországban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről