Két napig kell sétálni, hogy megihassunk egy italt ebben a kocsmában

Vágólapra másolva!
Akik Skóciában túráznak, útközben olyan vendéglátó helyeket láthatnak, amiket még soha. Ilyen a Knoydartban található kocsma is. Ahhoz azonban, hogy beülhessünk oda és megigyunk ott egy italt egy hosszú és fárasztó túrát kell megtennünk, ugyanis a helyet csak gyalog lehet megközelíteni.
Vágólapra másolva!

Az 55 ezer hektáros félsziget, Knoydart, Nevis és Hourn tavai között található. Azok számára könnyen elérhető a hely, akik szeretik a hosszú túrákat és elég bátrak, ahhoz, hogy megtegyenek egy 25 vagy akár egy 45 kilométeres gyalogutat. A rövidebb út Kinloch Hournból , míg a hosszabb Glenfinnanból indul. 

Ha a Kinloch Hourn felől indulunk, akkor az útvonal első szakaszán lenyűgöző táj fog fogadni bennünket. Hatalmas hegyek, szebbnél szebb ösvények és az azokat körülvevő tavak. 

8,5 kilométer megtétele után a Barrisdale-öbölbe érünk, majd Barrisdale faluja fog következni. Ezután közel két kilométer múlva, már Barrisdale Bothyt élvezhetjük, ahol akár szállást is foglalhatunk, mindössze 5 fontért (2.300 forint) éjszakánként. 

Azonban ha inkább a kempingezést választanánk, akkor jó lehet tudni, hogy mindkét útvonalon találhatóak hatalmas füves területek, ahova fel tudjuk állítani a sátrainkat. 

Amint kipihentük az első nap fáradalmait, máris egy 450 méteres emelkedő várja, hogy valaki megmássza, miközben elképesztő kilátás nyílik a minket körülvevő hegyekre és a tavakra. 

Az utolsó 10 kilométeren többnyire csak lefelé kell menni, így az a túra egyik legkönnyebb része.

Skóci
Gyönyörű tájakon keresztül juthatunk e Invertbe.
Fotó: Unplash 

 A túrázók az út végén elérik 

az Inverie nevű falut, ami a Knoydart-félsziget fő településének tartanak, annak ellenére, hogy csak 120 lakosa van. 

Ebben a faluban találhatják meg az oda látogatók az Old Forge kocsmát, ami az Egyesült Királyság legtávolabbi presszója, még a Guiness Rekordok közé is bekerült.

Az italok széles választéka mellett a kocsma vendégei élvezhetik a különböző ételeket, mint például a fish and chipset és a helyi alapanyagokból készült hamburgert. 

Azok számára pedig, akik több napot szeretnének eltölteni a faluban, a Knoydart House luxusszállodában érdemes megszállniuk. 

A szálloda a strandhoz közel helyezkedik el, sőt a túraútvonalak is elérhető távolságban vannak, ahol felfedezhetjük a vadon élő állatvilágot. 

Viszont ha a kempingezés mellett döntenénk, akkor természetesen arra is van lehetőség, még hozzá a közeli Long Baechen. Valamint a Wee House is igen népszerű a turisták körében, mivel a faház a falu erdejében van és panorámás kilátással rendelkezik. 

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről