Így vihet magával extra poggyászt a repülőgépre anélkül, hogy fizetne

Vágólapra másolva!
Vírusként kezdett terjedni egy TikTok-videó, amelyben egy nő bemutatta, hogy szokott magával vinni egy plusz kézitáskát a repülőre úgy, hogy ne kelljen érte fizetnie. Az ötlet megosztónak bizonyult: míg egyesek zseniálisnak nevezték a trükköt, voltak, akik túl kockázatosnak ítélték.
Vágólapra másolva!

Mindannyian tapasztaltuk már egy-egy nyaralás előtt, hogy az előkészületek legstresszesebb része a csomagolás. Kész rémálom ugyanis, ha az összes kedvenc holminkat egyetlen bőröndbe kell belepréselnünk. Sokan ilyenkor feladjuk, és a felét otthon hagyjuk.

Azonban egy fiatal nő TikTok-videójában mutatott egy remek trükköt, hogyan tud magával plusz csomagot vinni a repülőre, anélkül, hogy egy fillért is fizetne ezért.

A felvételen az látszik, hogy 

a nő egy kabátot fog a kezében, melynek behúzott cipzárja alatt ott rejtőzött az összes ruha, aminek már nem volt hely a bőröndben.

Szerinte ez a legjobb módja, hogy az ember pénzt és időt spóroljon meg egy-egy utazás során.

A videó szinte felrobbantotta az internetet, villámgyorsan terjedni kezdett, de erősen megosztónak bizonyult: míg egyesek zseniálisnak titulálták a nő ötletét, mások képtelenségnek, sőt, egyenesen őrültségnek találták.

@thehollandcouple Best winter travel hack of all time! I hate checking bags but I also hate only having one coat option 😅 you have to try this next time you travel. It works even with budget airlines. Don’t forget to follow for more travel tips and hacks. #travelhacks #travelhack #travelhavking #packinghacks #packingtips #traveltips #travelhacks2022 ♬ Made You Look - Meghan Trainor

Az azonban biztos, hogy szinte senkit nem hagyott hidegen: több mint 40 ezren látták, és több százan szóltak hozzá.

Sosem felejtem el azt a párizsi utat, amikor visszafelé jövet nem volt hely a bőröndben az ott vásárolt holmiknak, ezért amikor felszálltam a gépre, négy ruhát viseltem egymásra húzva

- írta az egyik hozzászóló.

Remek ötlet. Én is így fogom csinálni a legközelebbi New York-i utamnál

- kommentelte egy másik néző.

Néhányan megkérdezték, hogy nem lehet-e ebből gond a becsekkolásnál, mire a posztoló azzal nyugtatta őket, hogy a biztonsági őrt nem érdekli, hány dolgot viszünk magunkkal, csak az, hogy ne legyen nálunk semmi olyan, ami veszélyes.

Bár sokakat ez megnyugtatott, voltak páran, akik túlságosan kockázatosnak tartják ezt a módszert, és szerintük nem éri meg az a kevés pénz, amit megspórolnának rajta.

Azonban számos egyéb módja van még annak, hogy helyet takarítsunk meg a táskánkban annak érdekében, hogy minél több fontos holmit magunkkal vihessünk. Egy korábbi cikkünkben például megírtuk, hogy lehet kapni olyan praktikus, kompakt csomagolótasakokat, amik megkönnyítik a rendszerezést és a helytakarékos pakolást. Érdemes ezeket beszerezni, mert akár kétszer annyi ruhát magunkkal vihetünk így. Másik okos módszer, ha kihasználjuk a cipőkben és egyéb üreges tárgyakban lévő helyet, és a kisebb tárgyakat, például zoknit, fésűt, ékszereket ide helyezzük.

Az is megírtuk, hogyan érdemes hajtogatni, rendszerezni a táskánkban a különféle ruhadarabokat, hogy azok minél kisebb helyet foglaljanak, és hogyan használjuk ki okosan a bőröndben lévő kisebb tárolórekeszeket is.

Fontos az is, hogy okosan válasszunk utazótáskát. Persze bárhogyan is próbálunk trükközni, a végén némi mérlegelésre, kompromisszumra szükség lehet a bepakolásnál, hiszen mégsem vihetjük magunkkal a fél házat.

Forrás: DailyStar

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről