Európa Maldív-szigete kristálytiszta, kék vizű tengerrel és nyugodt légkörrel várja a nyaralókat

Vágólapra másolva!
Van egy káprázatos kis sziget Albániában, ami a szépségében és hangulatában a Maldív-szigetekkel vetekedhet, azonban kevésbé felkapott, így azoknak is tökéletes nyári úticél lehet, akik kerülik a zsúfolt, nyüzsgő turistaközpontokat, viszont vágynak a hűsítő vízre és a tengerparti naplementére.
Vágólapra másolva!

A TikTok-on csak @kieranbrowntravel néven ismert utazóvlogger felfedezte magának a tökéletes nyaralóhelyet, és bátran meri ajánlani mindenkinek, akik szeretnék élvezni a tengerparti hangulatot, viszont nem preferálják a nagy tömeget. Ez a csodálatos hely nem más, mint az Albániában található Ksamil, ahol már 6 ezerért találhatunk szállodai szobát, 1 korsó sör pedig kevesebb, mint 400 forintba kerül, a repülőjegy ára pedig olykor kevesebb, mint egy családi pizzáé. 

Akiknek a kedvenc helyei közé tartozi a Maldív-szigetek, az egyenesen imádni fogja Ksamilt, ami ugyanazt az élményt nyújtja, töredék áron és kevésbé zsúfolt verzióban, ráadásul feleannyira sincs messze tőlünk.

Ráadásul az időjárás is igen kellemes, Május és szeptember között 28 fok az átlaghőmérséklet. 

Aki teheti, látogassa meg ezt a lenyűgöző helyet még most, mert könnyen előfordulhat, hogy idővel túlságosan népszerűvé válik, ami azzal jár, hogy az árak is megemelkednek"

- javasolja Kieran, majd hozzátette, hogy bár közel 100 országban járt már, de ez az egyik kedvence, ugyanis itt látta a legszebb tengerparti naplementéket, és a leghangulatosabb tengerparti klubokat is itt fedezte fel.

Ksamil,  Albánia, Európa Maldív-szigete
 Ksamil, Albania
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2023 Iurii Dzivinskyi/Shutterstock.  

Ksamil tehát élő példája annak, hogy nem kell feltétlenül messzire utaznunk és sokat fizetnünk ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes nyaralóhelyet. Ám ezen kívül még rengeteg hely létezik azok számára Európában, akik olcsó, illetve felkapott helyekre vágynak. Ha csak a szomszédos országokig merészkednénk, tökéletes választás lehet például a horvátországi Silba szigete ami egy igazi, békés helyszín, totális ellentéte a nyüzsgő és túltelített Dubrovniknak. Olyannyira, hogy még az autókat is kitiltották a szigetről. Viszont egy percig sem unatkoznánk itt annak ellenére sem, hogy nincs nyüzsgés és forgalom, hiszen gyönyörű tengerpartjaival elkápráztatja az ide érkező turistákat, kiépített víz alatti barlangrendszere pedig kiváló élményt nyújt a búvárkodás szerelmeseinek. Silba szigete azonban a gasztronómia rajongóinak is kínál felfedeznivalót: a fővárosban, Toretában található a környék legnívósabb étterme, a Vila Velebita, ahol a horvát konyha összes fogása megtalálható.

Ha olasz területre vágyunk, viszont kevésbé zsúfolt helyet keresnénk Rómánál, Toszkánánál vagy az Amalfi-partnál, válasszuk Procidát. A romantikus kis falu tökéletes helyszín nászutasoknak is. Hasonló hely Marina di Camerota gyönyörű strandjaival, káprázatos kikötőivel, és hangulatos, keskeny óvárosi utcáival.

A hangulatos, de nyugodt helyek kedvelői számára ideális szabadidős központ lehet még Puglia, esetleg Marotta, Ancona vagy Pesaro is, nem beszélve a Kalymnos nevű görög szigetről, ahol az árak fölöttébb barátiak, a környezet pedig egyszerűen lenyűgöző.

Forrás: DailyStar

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!