A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMuhari Eszter
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Mutatjuk, hol lehetnek a repülőgépen testnedvek: nyál, verejték és vérfoltok

Vágólapra másolva!
Az utasok a kézipoggyászaikat a repülőgépen a fejük felett lévő szekrénybe vagy az előttük lévő ülés alá szokták helyezni. Ha a felső tárolószekrény látszólag tele is van, általában a személyzet mégis azt tanácsolja, hogy ne zárják le. Mutatjuk, miért.
Vágólapra másolva!

Rosie Panter utazási szakértő elmondta, hogy jelentősen lelassítja a beszállási folyamatot, ha az utasok állandóan nyitogatják a szekrényeket, hogy aztán helyet találjanak benne a holmijuknak.

Még ha a tárolószekrény a gyakorlatlan szem számára telinek is tűnik, inkább hagyjuk nyitva, mert lehet, hogy jut még hely valami apró vagy nagyobb dolognak. A személyzet ellenőrzi és a felszállás előtt biztonságosan lezárja. 

Az utaskísérők mesterei annak, hogy több csomagot kis helyen is el tudjanak pakolni, ezért az utasoknak mindig nyitva kell hagyniuk a fej feletti tárolót. A hely maximalizálása érdekében inkább az előttük lévő ülés alá érdemes letenniük a kisebb csomagjaikat - idézi a Roadster a szakértő szavait.

Az utaskísérők arról is gondoskodnak, hogy ezek a kabinok zárva legyenek, mert ha ez nem történik meg, a csomagok kieshetnek, az utasok vagy a személyzet tagjai pedig megsérülhetnek.

RepülésTéma, Stewardess, repülőgép, fedélzet, repülős utazás
A tárolószekrényeket hagyjuk nyitva a repülőgépen 
Fotó: Shutterstock/Matej Kastelic 

Jay Robert közel 20 évig dolgozott stewardessként különböző légitársaságoknál, elárulta, hogy mik azok a módszerek, amivel elkerülhetjük, hogy elkapjunk bármilyen betegséget utazás közben. Ugyanis rengeteg olyan gépet látott, amit nem tisztítanak rendesen.

Általában a korai járatok a legtisztábbak, a nap folyamán ugyanis csak enyhe folttisztításra van idő, amíg a gép el nem ér az utolsó állomásához. 

Ott éjszaka kitakarítják a gépet, hogy a reggeli utasok tiszta repülőre szállhassanak. Jay azt javasolja, hogy ezt a tippet főleg akkor fogadjuk meg, ha hosszú repülőútra készülünk és a turistaosztályra szól a jegyünk. 

A légitársaságok gyakran biztosítanak párnákat és takarókat a nemzetközi utazásokhoz. Ezeket minden repülés előtt megtisztítják, azonban az ülések tisztaságára már kevésbé figyelnek. 

A takarítók gyakran csak a felső réteget cserélik ki, és nem az egész párnát, ami azt jelenti, hogy a párnán még mindig lehetnek testnedvek, például nyáladzás, verejték és vérfoltok. Ezért a gépen kapott takarót használjuk üléshuzatként. 

A legegyszerűbb módja, hogy biztosak legyünk abban, hogy a takarónk valóban tiszta, ha a sajátunkat használjuk. Azonban ha erre nincs lehetőségünk, akkor ellenőrizzük a repülőn kapott ágyneműt, ha megszagoljuk a párnát és a takarót, könnyen ellenőrizhetjük a tisztaságát. Ha savanyú szagot érzünk, akkor semmiféleképpen ne használjuk. 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!