A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ez az ázsiai ország a világ legbiztonságosabb úti célja

Vágólapra másolva!
A Forbes Advisor új kutatása szerint Szingapúr a világ legbiztonságosabb városa a turisták számára. Mutatjuk, hogy miért!
Vágólapra másolva!

Egy tanulmány, amely olyan tényezőket elemzett, mint a bűnözés, az egészségügyi ellátás minősége és a természeti katasztrófák kockázata, 0-tól 100-ig terjedő biztonsági pontszámokat adott – a legbiztonságosabb városok kapták a legalacsonyabb pontszámot.

A tanulmány értékelése alapján Szingapúr 0 pontot kapott.

A 60 elemzett város közül a délkelet-ázsiai város büszkélkedhetett a legalacsonyabb természeti katasztrófa kockázattal, és a második legalacsonyabb egészségügyi és infrastrukturális kockázattal.

A tanulmány elemezte a digitális biztonsági kockázatokat is, amelyeket úgy definiált, hogy szabadon használhatjuk az internetet anélkül, hogy félnénk az online támadásoktól vagy a személyes adatok megsértésétől. 

Szingapúr a második legalacsonyabb digitális biztonsági kockázattal rendelkezik a listán.

Szingapúr után a tanulmány Tokiót és Torontót sorolta a legbiztonságosabb városok közé. Tokiót ítélték meg a legalacsonyabb egészségügyi biztonsági kockázattal, ami a város egészségügyi szolgáltatásainak minőségéről tanúskodik, és az ötödik legalacsonyabb infrastrukturális biztonsági kockázattal rendelkezik.

szingapúr
Szingapúr. Fotó: pixabay.com

Japán és Ausztrália volt az egyetlen ország, ahol két város szerepel a tanulmány top 10-es listáján, amely a következőket tartalmazza:

  1. Szingapúr
  2. Tokió, Japán
  3. Toronto, Kanada
  4. Sydney, Ausztrália
  5. Zürich, Svájc
  6. Koppenhága, Dánia
  7. Szöul, Dél-Korea
  8. Osaka, Japán
  9. Melbourne. Ausztrália
  10. Amszterdam, Hollandia

 

Csak egy város kapott 100 pontot: Caracas, Venezuela.

Ez volt a „legmagasabb egészségügyi biztonsági kockázattal járó város, ami az egészségügyi szolgáltatások és infrastruktúra alacsony szintjét és minőségét tükrözi” – számolt be a tanulmány. Caracas bűnözési rátája az Egyesült Államok külügyminisztériumának legalacsonyabb biztonsági besorolását is megszerezte – ez a „4. szint azaz a  "Ne utazzon” kategória.

„Ne utazzon Venezuelába bűnözés, polgári zavargások, emberrablás és a helyi törvények önkényes végrehajtása miatt. A jogtalan őrizetbe vétel, a terrorizmus és a rossz egészségügyi infrastruktúra miatti utazást gondolja át” – áll a külügyminisztérium honlapján .

A pakisztáni Karacsi a második legkockázatosabb város a tanulmány szerint. 

A Forbes Advisor Karacsit a legmagasabb személyi biztonsági kockázattal, valamint a negyedik legmagasabb infrastrukturális biztonsági kockázattal rendelkező kategóriába sorolta. 

„A terrorizmus és a szélsőséges elemek által elkövetett folyamatos erőszak válogatás nélküli támadásokhoz vezetett a polgári, valamint a helyi katonai és rendőri célpontok ellen” – írja az Egyesült Államok külügyminisztériuma a 2023 júniusában közzétett utazási tanácsában, amely „3. szintű” besorolást adott az országnak. 

A harmadik helyen a mianmari Yangon végzett, ezt követi a nigériai Lagos, a Fülöp-szigeteki Manila és a bangladesi Daka.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!