Nem ismeri a lehetetlent az a férfi, aki tolószékesként utazza körbe a világot

Vágólapra másolva!
Rekordot szeretne dönteni utazásával egy közel 40 éves mozgássérült férfi. Ugyanis még senki nem utazta körbe Amerikát kerekesszékkel. Azonban ez egyáltalán nem bizonyul könnyű feladatnak, ugyanis a férfinak számtalan nehézséggel kell megküzdenie az útja során, de ő ennek ellenére is bizakodóan kezdett neki a hosszú útnak.
Vágólapra másolva!

A 39 éves José Antonio Martín García születése óta mozgássérültként éli az életét. Azonban ez egyáltalán nem vesz el a kedvét, hogy beutazza a világot, sőt, a férfi élete egyik legnagyobb útjára készül. Azt tervezi, hogy az Egyesült Államokon keresztül, Közép-Amerikába utazik, majd Dél-Amerikában fejezi be útját. 

Az utazása 15 országot és közel 29 ezer kilométert foglal magába.

Amennyiben Garcia teljesíti ezt az utat, akkor ő lesz az első, aki kerekesszékkel beutazta Amerikát. 

Nem ez az első, hogy Martin Garcia egyedül utazik. Már számtalanszor indult útnak egyedül. Legutóbb 23 nap alatt átutazta az Egyesül Államokat. 

Fotó: José Garcia

A jelenlegi utazása azonban a leghosszabb és legnagyobb kihívást jelentő út számára, de a férfi abban reménykedik, hogy ennek teljesítése más fogyatékossággal élőket is arra fog ösztönözni, hogy merjenek nagyot álmodni, és utazzák be a világot. 

Azok számára, akik attól tartanak, hogy nem találnak olyan helyeket, amiket kerekesszékkel is meg tudnak közelíteni, Garcia azt javasolja, hogy töltsék le a Google Térkép alkalmazást. Ugyanis azon keresztül sok olyan szállodát, éttermet és turisztikai látványosságot talált, ahova kerekesszékkel is könnyedén el tudott jutni. 

A férfi arra törekszik, hogy minél több látnivalót úgy alakítsanak ki, hogy a mozgássérültek is meg tudják csodálni azokat. Úgy véli, hogy többet kellene tenniük az embereknek annak érdekében, hogy megkönnyítsék a mozgássérültek utazásait. Ez Garcia szerint létfontosságú intézkedés lenne. 

Hozzátette, ebbe a szállodai szobák, de főként a fürdőszobák is beletartoznak. 

Fotó: José Garcia

A legfontosabb, bízz magadban, és abban, hogy végig tudod csinálni az utazást, és ne félj segítséget kérni, amikor szükséged van rá. Valamint az is nagyon fontos, hogy felkészülten indulj útnak! - így üzent Garcia a sorstársainak, majd elárulta, hogyan készült fel a hatalmas útra

A férfi vett egy automata hordozható légszivattyút arra az esetre, ha valami történne az autója gumijával. Illetve egy autós töltőt is vásárolt, így sosem kellett attól tartania, hogy lemerül a telefonja. 

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!