Luxusszálló lett az egy évszázada elhagyatottan álló bányából

Vágólapra másolva!
Egy évszázados tájsebet sikerült begyógyítani egy elképesztő beruházással Kínában: föld alatti, gyógyfürdővel és termálfürdőkkel ellátott szobákkal épült luxusszállót alakítottak ki egy régóta elhagyatottan álló egykori ércbánya helyén.
Vágólapra másolva!

A kelet-kínai Nanjing városa mellett, a Tangshan-hegységben található egy évszázada elhagyatottan álló bánya, amely egy luxusszálló segítségével új életre kelt.

A Banyan Tree Nanjing Garden Expo létrehozásakor a hangsúly az ökológiai rehabilitáción volt.

Az ötemeletes szálloda úgy néz ki, mintha a hegyoldalból faragták volna ki, a szintek a kőbánya faragott kontúrjait követik, a 115 vendégszoba úgy nyúlik ki a fő közösségi terekből, akár a meredek sziklafalba kapaszkodó gyökerek.

A leglátványosabb mégis talán az épület tetejéről lelépcsőző parkosított kertek sora, ami egészen a völgy aljáig tart, ahol új hidakon és utakon közelíthető meg a helyreállított park.

image

A komplexum összterülete több mint 375.000 négyzetméter, és egyik különlegességét az adja, hogy szó szerint a bányából vittek be szerves elemeket az épületbe.

A Roadster cikke kiemeli: a kövekből, szobrok, díszek lettek, a különleges formájú recepcióhoz diófát és kagylókat is használtak, a bár pedig közvetlenül a kőbánya sziklás lejtőire néz.

A szobák színei a sziklafalakra nyíló kilátást tükrözik, a fekete, barna és szürke árnyalatokat retrós zöld egészíti ki. Minden szobát termálfürdővel szereltek fel, de van egy központi, zárt, föld alatt lévő gyógyfürdő is, skylit-medencével és geotermikus forrással. Ezen kívül a hely múltjára kiállítással és vezetett túrákkal is emlékeznek.

Banyan Tree Nanjing Garden Expo,
A Banyan Tree Nanjing Garden Expo egy régóta elhagyatottan álló bánya helyén jött létre
Fotó: forrás: Banyan Tree Nanjing Garden Expo

A kínaiak a jelek szerint nem fukarkodnak a különlegesebbnél is különlegesebb hotelekkel, ugyanis tavaly novemberben megnyitotta kapuit a kelet-kínai Csöcsiang tartományban található Huzhou legújabb szállodája, amely a tervezők nem mindennapi képzelőerejéről árulkodik.

A hotel a világ egyik legnagyobb, gömb alakú épülete.

Létrejöttét a Nanxun Kulturális és Turisztikai Csoport finanszírozta, és a híres Hilton márka üzemelteti, ami világszerte a luxust képviseli. 

A város Nanxun kerületében felépített szállodából könnyen elérhető az óváros, amely 2023-ban több mint 12 millió turistát fogadott, így a magas színvonalú szálláshelyek iránti kereslet egyre nő.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!