Elege lett egy spanyol városnak a félmeztelen turistákból

Vágólapra másolva!
Malaga arra kéri a hozzájuk látogató brit turistákat, hogy öltözzenek fel. A spanyol város már tele van erre vonatkozó óriásplakátokkal.
Vágólapra másolva!

Malaga határozott álláspontot képvisel a brit turisták illetlen viselkedésére vonatkozóan, nyilvános táblákon kéri a látogatókat, hogy öltözzenek fel rendesen, és tartsák tiszteletben a helyi szokásokat - írja a Daily Mail.

A spanyol városban 17 óriásplakáttal és számos táblával figyelmeztetik a látogatókat; ugyanis - különösen csúcsszezonban - szeretnék csökkenteni a helyieket feldühítő magatartások számát. 

A kérést angol nyelven írták és a brit zászló is ott van mellette.  

Felhívjuk a turisták figyelmét, hogy be kell tartaniuk az önkormányzati szabályzatot, ellenkező esetben akár 750 eurós (300 ezer forintos) pénzbírságra is számíthatnak!

 - áll a plakátokon. A Malaga turisztikai osztálya által népszerűsített kampány négy fő problémára hívja fel a figyelmet: a nem megfelelő öltözékre, a szemetelésre, a túlzott zajra és a meggondolatlan e-robogó használatra.

Malagában a helyiek kifogásolták, hogy a külföldiek csak bikiniben vagy rövidnadrágban járjanak a városban. A városháza egyik új tábláján ez áll: 

Öltözzenek fel rendesen!

 "Mind az utcán, mind a nyilvános helyeken mindig viseljenek felsőruházat, tiszteletből és a higiénia miatt is!"

Egy másik tábla a zajszennyezésről ír: arra kérik a látogatókat, hogy tartsák tiszteletben a lakosok alvásidejét, beleértve az időseket, a diákokat és a nélkülözhetetlen dolgozókat. 

A szemetelés egy másik fájdalmas pont a helyiek számára: táblák arra kérik a turistákat, hogy 

tartsák tisztán a várost.

Ami pedig a robogókat illeti, a járda a gyalogosoké. "Ha robogóval vagy kerékpárral közlekednek, azt a törvényileg engedélyezett területeken, az önkormányzati rendeletek betartásával tegyék!"

A város turisztikai osztálya indította el a kezdeményezést, miután idén nyáron számos turizmusellenes tüntetés zajlott Spanyolországban, többek között Malagában, Madridban, Mallorcán, Barcelonában és Sevillában.

Nemrég arról írtunk, hogy minden alkoholt megisznak a repülőn a brit turisták a SunExpress török ​​légitársaság vezetője szerint. A brit turisták hírhedtek botrányos viselkedésükről, a leggyakoribb ok a részegen randalírozás, kábítószerezés. A letartóztatásuk több mint fele Spanyolországban és az Egyesült Államokban történt. Csaknem ezer esetben kábítószer volt az ok, ezek egyharmada jutott a fenti két országnak. Balesetek is gyakorta történnek részegségük okán britekkel, a leggyakoribb a mopedes ütközés és a kizuhanás erkélyről. 

A spanyolok kifejezetten berágtak a britekre ezért egy külön jogszabályt is létrehoztak, ami csak rájuk vonatkozik. Persze mindez nagyon feldühítette a briteket, amikor szembesültek Spanyolország új utazási szabályzatával, miszerint minden turistának naponta legalább 97 fonttal kell rendelkeznie, ha hozzájuk látogatnak. Ez ugyanis veszélybe sodorta sokuk idei tervezett nyaralását. Mindezt már a reptéren is tudni kell igazolni, ha ez nem sikerül, akkor megtagadhatják a belépést Spanyolországba, és még az utazásra fordított összeg is elveszik. A Birmingham Live értesülései szerint emiatt egyre több brit fogadta meg, hogy soha többé nem tér vissza Spanyolországba.

Az Egyesült Királyság külügyminisztériumának tájékoztatása szerint a Spanyolországba utazni vágyó briteknek a Brexit óta megváltozott utazási szabályok miatt extra dokumentációkat is magukkal kell vinniük.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!