A Toszkán-szigetek egyik ékköve: Giglio

Vágólapra másolva!
A Tirrén-tengerben található 7 szigetből álló szigetcsoport egyik szigete Giglio, ami homokos partjaival és sziklákkal övezett partjával könnyedén elcsábítja a pihenésre vágyó embereket. A szigeten alig 1100 lakos él, és még a turisták sem fedezték fel, így igazán pihentető lehet oda visszavonulni.
Vágólapra másolva!

Toszkán szigetcsoport egyik ékköve, a Giglio-sziget egy kevésbé ismert turisztikai célpont, amit még nem érint a túlturizmus problémája. Ez a kis sziget a sziklákkal övezett homokos partjaival könnyen megragadja az ember figyelmét. A szigetcsoportot 7 sziget alkotja, a monda szerint Vénusz istennő nyakláncának szétszórt gyöngyei alkották a hét szigetből álló füzért. 

A Tirrén-tengerben fekvő Toszkán-szigetek: Elba, Gorgona, Capraia, Pianosa, Montecristo, Giglio, Giannutri. 

Giglio szigete egy kis méretű sziget, mindössze 1100 lakos lakja a 23 négyzetkilométer területen húzódik el. A szigeten található egy kikötő is, a Giglio Porto, mögötte pedig varázslatos mediterrán színvilágú házak állnak, itt él a sziget lakosságának jelentős része. A kikötőben a turisták bérelhetnek motorcsónakot, amivel felfedezhetik a szárazföldről el nem érhető rejtettebb öblöket. A kikötőből induló 

búvároknak szervezett túrákon, számos elsüllyedt hajóroncs, víz alatti barlang és korallfalat csodálhatnak meg az oda merészkedők.

 

A sziget települései


Giglio szigetén található települések közé még: Giglio Castello és Giglio Campese
Giglio Castello egy középkori falu, amely robosztus városfalaival és kanyargós macskaköves utcáknak ad otthont. Eközben Giglio Campesen található a a sziget legnagyobb strandja. 
A sötétvörös homok a sziget leginkább turistaközpontú helye, ahol a látogatók napozóágyakat és napernyőket bérelhetnek.
A sziget további strandjai közé tartozik a finom fehér homokos és kristálytiszta vizű Cannelle Beach, valamint a Caldane Beach, a sziget egyik legkisebb strandja.

Giglio sziget, Giglio
Fotó: Universal Images Group via Getty Images

Korábban már bemutattunk egy másik földi-paradicsomnak nevezett szigetet, az indonéz Raja Ampatot. A szigetet és a környékét zöld dzsungel borítja, a tenger türkizkék és kristálytiszta, a homokos tengerpartok pedig lélegzetelállítóak. Többek szerint ez a világ egyik legjobb helye a búvárkodáshoz, ugyanis egy hatalmas korallzátony is van a közelben. 

Azori-szigetek egyikén van egy vízből kinyúló vulkáni kúp, amelynek lagúnája természetvédelmi terület, de némi korlátozással látogatható.

Készítettünk a sziget-kvízt is, ahol tesztelheti a tudását a szigetekkel kapcsolatban. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!