Ezeken a tájakon úgy érezzük, mintha nem is ezen a bolygón járnánk - fotók

Vágólapra másolva!
Vannak olyan helyek a bolygónkon, amelyek olyanok, mintha földöntúli tájak lennének. Felkeresésük egyedülálló kalandot és élményt kínál ugyan, de elképesztő fizikai igénybevételt is jelent. Közéjük tartoznak a csontszáraz sósivatagok, ahol beléphetnek a só birodalmába a vállalkozó kedvűek, és fantasztikus fotókat készíthetnek és a különleges élővilággal is megismerkedhetnek.
Vágólapra másolva!

Atacama, Chile

Az Atacama-sivatag chilei részén található egy sóval borított terület, amelyet a Föld egyik legnagyobb lítiumkészleteként is számon tartanak. A sóréteggel borított tóban számos állat, köztük flamingók is otthonra találtak. 

Az Atacama egyébként egy alapvetően kavics- és homoksivatag Chile és Peru területén, az Andok és a Csendes-óceán között.

Atacama
Az Atacama sivatag
Fotó: Anadolu via AFP

Az Atacama-sivatag az egyik legszárazabb hely a Földön. A nedvességtől az egyik felén az Andok, a másik felén a parti hegység zárja el. Az átlagos csapadékmennyiség a chilei régióban található Antofagastánál 3 mm/év, és voltak olyan időszakok, amikor ebben a térségben 40 évig egyáltalán nem esett eső. Az Atacama 15 millió éves, és 50-szer szárazabb, mint a kaliforniai Halál-völgy

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!