Mutatjuk, mely városok lehetnek 2025 legjobb úti céljai

Vágólapra másolva!
A Lonely Planet összeszedte azokat a városokat, országokat és régiókat, amik reme úti célok lehetnek a turisták a következő évre. A régiók közé egy angol is felkerült.
Vágólapra másolva!

A 2025-ös legjobb úti célokat összeszedő listájába felkerült az Egyesült Királyság egyik régiója is, ami nem más mint Kelet-Anglia. Ide tartozik többek között Suffolk, Norfolk, Essex és Cambridgeshire is. 

Ezek a területek igazi ízelítőt kínálnak a régi Angliából, valamint gyönyörű természeti látványosságok is találhatóak itt, ahol akár különleges madarakat is lehet látni. Kelet-Angliához tartozik meg sok, festői tengerparti város is. 

Fotó: Shutterstock

Rengeteg történelmi jelentőségi város van a területen, és ezek közül több vonattal is megközelíthető. A helyiek remélik, hogy a listára való felkerülés arra ösztönzi majd a belföldi és a külföldi turistákat, hogy minél többet felfedezzenek ebből a gyönyörű tájból - írja a Mirror

A listán szereplő 10 város: 

Toulouse, Franciaország
Puduccseri , India
Bansko, Bulgária
Csiangmaj, Thaiföld
Genova, Olaszország
Pittsburgh, USA
Oszaka, Japán
Curitiba, Brazília
Mallorca, Spanyolország
Edmonton, Kanada

A listán szereplő országok: 

Kamerun
Litvánia
Fidzsi-szigetek
Laosz
Kazahsztán
Paraguay
Trinidad és Tobago
Vanuatu 

Szlovákia
Örményország

A 10 régió: 

Dél-Karolina, USA
Terai, Nepál
Chiriqui, Panama
Launceston és a Tamar-völgy, Ausztrália
Wallis Kanton, Svájc
Giresun - Ordu, Törökország
Bajoroszág, Németország
Kelet-Anglia, Anglia
Jordan Trail (650 kilométer hosszú túraútvonal Jordániában)
Mount Hood és a Columbia folyó, Oregon , USA

Korábban megírtuk, hogy mely országok a legkedveltebb úti célok 2024-ben. A listát itt tekintheti meg, amelyen olyan országok szerepelnek, mint Portugália vagy Kanada. 

Rekordot szeretne dönteni utazásával egy közel 40 éves mozgássérült férfi. Ugyanis még senki nem utazta körbe Amerikát kerekesszékkel. Azonban ez egyáltalán nem bizonyul könnyű feladatnak, ugyanis a férfinak számtalan nehézséggel kell megküzdenie az útja során, de ő ennek ellenére is bizakodóan kezdett neki a hosszú útnak. Nem ez az első, hogy Martin Garcia egyedül utazik. Már számtalanszor indult útnak egyedül. Legutóbb 23 nap alatt átutazta az Egyesül Államokat. 

Itt arról írtunk, hogy melyek azok a napok az évben, amikor olcsóbban lehet szállást foglalni. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!