A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Netrisk: Átlagosan 16 ezret lehet spórolni a kötelezőn

Vágólapra másolva!
Vendégünk volt Haraszti Zsolt, a Netrisk Első Online Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője. A biztosítási szakértőtől olvasóink megtudhatták, mi is az a nagy botrányt kiváltott gumitarifa, mi a "kamuból" kapott bonus besorolás sorsa és azt, hogy idén több mint félmillió autós válthat biztosítót.
Vágólapra másolva!

- Milyen növekedést tapasztalnak a felhasználók terén? (cool)
- Megalakulásunkig, 1994-ig talán nem mennék vissza, de az internetes értékesítéstől kezdve szívesen adok számot a növekedésünkről. Talán a legjellemzőbb adat a november hónapban megkötött szerződések száma, amely 2001 novemberében 260, 2002 novemberében 2300, míg 2003-ban 18 000 gfb-megrendelést kaptunk az interneten keresztül, és bízunk benne, hogy az idei év fejlődési üteme is látványos lesz. Jelenleg mintegy 37 ezer regisztrált felhasználója van a Netrisk online biztosítási rendszerének.

- Eddig hányan jelezték önöknél, hogy biztosítót szeretnének váltani? (zsolt89)
- November hónapban eddig 7200 megrendelés érkezett hozzánk, de úgy gondoljuk, hogy az elkövetkező napokban a bejövő igények száma meg fog sokszorozódni. Sajnos már tavaly is tapasztaltuk, hogy a legtöbben az utolsó napokra hagyják a döntést.

- Mit gondol, hányan váltanak biztosítót idén? (cool)
- Nehéz ezt megjósolni, a személyes véleményem az, hogy mintegy 500-750 ezer gépjármű-tulajdonos válthat biztosítót. A statisztikáink azt mutatják, hogy az esetek 74 százalékában van kedvezőbb ajánlat, és az átlagos megtakarítás éves szinten 16 ezer forint, ami figyelembe véve, hogy egy átlagos biztosítás éves díja 38 ezer forint, ez 5 havi biztosítási díj megtakarítását jelenti. Tavaly ezek a különbségek kisebbek voltak, és akkor 300 ezren váltottak biztosítót, ezért gondolom, hogy 500-750 ezres szám reális lehet.

- A Hungáriánál vagyok ügyfél. Nem kapok telefonon felvilágosítást, ők azt mondták, küldik a díjértesítőt. Én nem hiszem. A Netrisk.hu és a biztosítás.hu jól számol. Más nem. Mit tegyek? (ahmed_habibi)
- A www.netrisk.hu-n megjelenített allianzos díjtájékoztató a biztosító saját szerveréről kerül lekérdezésre, tehát a Netrisk oldalain megjelenített díj 100 százalékos biztonsággal azonos azzal összeggel, amiről november végén a biztosító értesítést fog küldeni postán. A levél megérkezését nem szükséges megvárni, amennyiben ön biztosítót kíván váltani, a Netrisken megadott adatok alapján már most is megteheti.

- Konkrét esettel kapcsolatban van kérdésem: nem az én motorommal okoztam egy kis koccanást, kitöltöttünk egy betétlapot, én voltam a hibás stb. Ilyenkor kinek nő a kötelezője? (bokaficzam55)
- Minden ilyen esetben a gépjármű üzembentartója kötelező felelősségbiztosításának terhére kerül a kár kifizetése, ezért aztán a bonus/malus rendszerben is az üzembentartó lép vissza 2 fokozatot, nem pedig a gépjárművet vezető.

- Miért csúszott annyit a kalkulátor megjelenése? (cool)
- A kalkulátor megjelenése az előző évhez képest 2 napot csúszott, tavaly 4-én, idén 6-án indult a szolgáltatásunk. A csúszás annak következménye, hogy az új tarifák rendszere lényegesen bonyolultabb lett.

Kötelező 2005: visszavonták a gumitarifákat/auto/gazdasag/20041117kotelezo.htmlKilenc biztosítót büntettek meg a kötelező miatt/auto/gazdasag/20041111kilenc.htmlKötelező: az Allianz közzétette a hiányzó díjtáblázatokat/auto/gazdasag/20041109kotelezo.htmlEgyre bonyolultabb a kötelező kiszámítása/auto/gazdasag/20041106egyre.htmlKötelező: Közzétették az új tarifákat/auto/gazdasag/20041030kotelezo.html
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!