A Nissan nem adja új sportkocsija nevét

Vágólapra másolva!
A New York-i Autószalonon Carlos Ghosn, a Renault-Nissan konszern elnöke bejelentette, hogy a világon mindenütt Nissan-jelvénnyel forgalmazzák majd a készülő GT-R sportkocsit.
Vágólapra másolva!

A Nissan új sportkocsija, a GT-R tanulmányként a tavalyi Tokiói Autószalonon mutatkozott be, a projekt egyre közelebb van a megvalósuláshoz. Olyannyira, hogy a japán gyár már azt is eldöntötte, nem lesz kivételezés egyetlen piaccal sem, mindenütt Nissan-logó csillog majd az ígéretes formájú járgányon.


Erről Carlos Ghosn, a Renault-Nissan konszern elnöke a New York-i Autószalonon külön is beszélt, hangsúlyozva, hogy a Nissan saját pozícióit gyengítené, ha egyes helyeken - így Amerikában is - a luxusmárka Infiniti jelvényével dobná piacra a GT-R-t.

Ami magát az autót illeti, arról is érkeztek hírek, a legfrissebb pletykák szerint ikerturbós, V6-os blokk kerül majd motorházteteje alá, 3,5 és 3,8 liter közötti lökettérfogattal.

A hajtómű maximális teljesítménye 450 lóerő körül alakul majd, a nyomatékról egyelőre nem érkezett adat.

A szériaváltozat állítólag 80-90 százalékban megegyezik majd a Tokióban látott tanulmánnyal, Japánban már 2007 vége felé megvásárolható lesz. Az Egyesült Államokba és Kanadába 2008 tavaszán érkezik, Európába pedig várhatóan ugyanezen esztendő őszén/telén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!