A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Zanardi visszatérhet a Forma-1-be

Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es versenyző, Alessandro Zanardi a BMW Sauber jóvoltából visszatérhet a királykategóriába, és a Champ Car szériában elszenvedett balesete után, aminek következtében elvesztette mindkét lábát, először ülhet F1-es autóba.
Vágólapra másolva!

Zanardit, aki a BMW színeiben versenyez a WTCC bajnokságban, korábban már szóba hozták a Williams istállóval, ám mivel a két fél akkor nem talált megfelelő időpontot a páratlan teszt lebonyolítására, a visszatérés elmaradt.

Most azonban Zanardi bejelentette, minden esélye megvan arra, hogy a BMW Sauber jóvoltából az év végén ismét F1-es autóba ülhessen.

"Való igaz, hogy a Williams istálló társalapítója, Patrick Head felajánlott egy tesztlehetőséget, azonban mivel más elfoglaltságaim voltak, nem találunk megfelelő időpontot az esemény lebonyolítására."

"Most azonban minden esélyem megvan arra, hogy az év végén beülhessek a BMW F1-es járgányába. Mindent megteszek annak érdekében, hogy sikerüljön összehoznunk a tesztet, és ismét kipróbálhassam magam a Forma-1-ben" - tette hozzá az olasz versenyző.

Zanardi 2001. szeptemberében a Lausitzringen hatalmas balesetet szenvedett, melyben mindkét lábát elvesztette.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!