A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Hondának át kell gondolnia stratégiáját

Vágólapra másolva!
A Honda Racing ügyvezető igazgatója, Nick Fry szerint csapatának át kell gondolnia az időmérő edzésen alkalmazott stratégiáját, miután Jenson Button a Brit Nagydíj kvalifikációs tréningjén már az első körben kiesett.
Vágólapra másolva!

Ugyan Button már az első etap közepén mért körrel rendelkezett, a brit versenyző hazai közönsége előtt már az első körben kiesett, ugyanis nem volt elég ideje arra, hogy ismét visszatérjen a pályára, és javítson köridején.

A csapat kezdetben a FIA technikai delegátusát hibáztatta, akik meglepően sokáig mérlegelték Button autóját az első etap második felében, Fry azonban tisztázta, át kell gondolniuk az időmérőn alkalmazott stratégiájukat, hogy a jövőben többé ne fordulhasson elő ilyen.

"Az adatok tanulmányozása után okosabbak leszünk, és meg fogjuk tudni, hogy hol vesztettünk olyan sok időt" - mondta Fry. "A mérnökeink úgy gondolták, hogy lett volna még idő, de ezt ki kell vizsgálnunk. Pár nap múlva mindenre fény fog derülni."

Button kétségkívül sok időt vesztett azzal, hogy a FIA kiintette mérlegelésre autóját, mert így csak az ellenőrzést követően hajthatott a Honda garázsába, hogy új abroncsokat tetessen fel az versenygépére. Bár kezdetben egyértelműen a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) hibáztatták a történtekért, Fry elmondta, nem lenne helyénvaló, ha minden felelősséget az irányító testületre hárítanának.

"Pár percig várakoztunk, de volt mit csinálnunk, így nem is igazán törődtem a dologgal" - magyarázta Fry. "Biztos vagyok benne, hogy megpróbálták a lehető leggyorsabban végrehajtani a mérlegelést, azonban bosszantó, hogy ezzel elszálltak Button esélyei a Brit Nagydíjon."

"Sajnos nem tudunk ez ellen mit tenni, a szövetségnek megvan az a joga, hogy véletlenszerűen mérlegelésre hívjon versenyzőket az időmérő edzés alatt" - tette hozzá az ügyvezető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!