A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Williams új csomaggal érkezik Kanadába

Vágólapra másolva!
A Williams istálló pilótapárosa, Mark Webber és Nico Rosberg egy komolyan átdolgozott versenygéppel állhat majd rajthoz a hétvégén megrendezésre kerülő Kanadai Nagydíjon, melytől a grove-i bázisú csapat komoly előrelépést remél.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy Webber jó eséllyel pályázott a dobogós helyekre a Monte-Carlói Nagydíjon, az FW28-as modell gyenge aerodinamikai hatékonysága mind őt, mind német csapattársát komoly gondba sodorta a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon, ahol egyikük sem szerzett pontot.

Igen ám, de az elmúlt héten Monzában megrendezett tesztek során elért eredményeiket figyelembe véve, a Williams elégedetten várhatja a montreali megmérettetést, mert - ahogy azt technikai igazgatójuk, Sam Michael is mondta - egy vadonatúj csomaggal érkeznek meg a hétvégi versenyre, melytől komoly előrelépést várnak.

Az új csomag magában foglalja az átalakított első-, illetve hátsó szárnyakat, a kisebb szárnyacskákat, a módosított orrkúpot, illetve a diffúzort. Emellett motorszállítójuk, a Cosworth is előrukkol a Series 4-es fémjelzésű erőforrásokkal, melyeket első alkalommal vetnek majd be Montrealban.

Webber elmondta, a csapat mindkét autóját célba szeretné juttatni, hogy tovább növelje pontjainak számát a konstruktőrök versenyében.

"A montreali pálya egy teljesen más aerodinamikai csomagot követel meg, mint azok a ringek, ahol a szezon első felében versenyeztünk, ami azt jelenti, hogy az alacsony leszorító erő miatt jobb lesz a végsebességünk" - magyarázta Webber.

"Véleményem szerint több csapat is okozhat majd meglepetést Észak-Amerikában, hiszen olyan területeken rukkolhatnak elő újításokkal, melyek eddig nem jöhettek elő. Bízom benne, hogy mi is javíthatunk eddigi teljesítményünkön, hiszen véleményem szerint a fejlesztéseink jó irányba haladnak."

"A montreali versenypálya eszi a fékeket, éppen ezért is teszteltünk az elmúlt héten Monzában" - folytatta az ausztrál versenyző. "Az olasz ring is megköveteli az erős motorokat, így mindenképpen előnyt jelent számunkra, hogy Monzában készültünk a hétvégi megmérettetésre. A Williams-nek mindkét autót pontszerző pozícióba kell juttatnia Montrealban."

Rosberg a következőket fűzte hozzá: "Sokkal erősebbek lehetünk, mint Silverstone-ban voltunk, és minden esélyünk megvan arra is, hogy pontokat szerezzünk a hétvégi Kanadai Nagydíjon."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!