A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rosberg: Nem vesztünk össze Webberrel

Vágólapra másolva!
A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg cáfolta, hogy bármiféle probléma lenne közte, és csapattársa Mark Webber között, miután a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén összetűzésbe kerültek egymással.
Vágólapra másolva!

Webber csalódottságának adott hangot az időmérő után Montrealban, ugyanis véleménye szerint csapattársa blokkolta őt a kvalifikáció első etapjának végén, azért nem tudott versenyképes kört futni, ami miatt csak a 17. helyről rajtolhatott.

"Természetesen nem ritka, ha az ember forgalomba keveredik, de az felettébb bosszantó, ha éppen a csapattársad az, aki meghiusítja a gyorsköröd" - mondta Webber a brit ITV televíziónak adott nyilatkozatában.

"Jó időt mentem volna, de az utolsó kanyarokban feltartott, nagyon mérges voltam rá. Valószínűleg nem nézett a tükörbe, de már nem tudok mit tenni, ezt van."

Rosberg később tisztázta a helyzetet márkatársával, akitől elnézést is kért. A német versenyző azonban elmondta, semmiféle konfliktus nincs kettejük között, minden a legnagyobb rendben van a csapaton belül.

"Az új időmérő rendszer, mint azt már az idei évben is láthattuk, nem mindig problémamentes. Többször előfordult már olyan, hogy egymást feltartották a versenyzők, ezzel meghiusítva a másik taktikáját" - magyarázta Rosberg.

"Csapattársam, Mark Webber, és jómagam is kerültünk már ilyen helyzetbe az idei esztendőben. Sajnálatos módon a Circuit Gilles Villeneuve-ön egymást akadályoztuk. Az időmérő első etapjának végén Mark éppen gyorskörét teljesítette, míg én a levezető körömön voltam, mikor hatalmas lendülettel megérkezett mögém."

"Egy kicsit hezitáltam, és csak pár másodperc múlva tértem ki az útjából, ami éppen elég volt ahhoz, hogy pár tizedet veszítsen, és ne kerüljön be a második körbe. Bosszantó, ami történt, de valójában mi nem is nagyon beszéltünk erről többet, a sajtó fújta fel a dolgot. Azóta már beszéltünk, és mindketten beláttuk, néha történnek ilyen esetek."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!