Alonso nem aggódik a Ferrari miatt

Vágólapra másolva!
A Renault világbajnoka, Fernando Alonso nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy a Ferrari fölényes győzelmet aratott az Amerikai Nagydíjon, ugyanis véleménye szerint az indianapolisi eredmény nem tükrözi a valós helyzetet.
Vágólapra másolva!

A 24 éves világbajnok borzalmasan gyengén teljesített a hétvégi Amerikai Nagydíjon, ahol egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt a Ferrari pilótáival, sőt még saját csapattársával, Giancarlo Fisichellával sem bírt.

Annak ellenére, hogy 19 pontra apadt az előnye a világbajnokságban, Alonso továbbra is magabiztos az év további részét illetően.

"Az egész hétvégén gyengén teljesítettünk, így nem volt meglepő, hogy a versenyen sem találtuk önmagunkat" - mondta a Renault pilótája. "Az ötödik hely volt a maximum, amit a versenyen elérhettem, így a négy pontnak örülhetek."

Mikor arról kérdezték, aggódik-e Schumacher közelsége miatt, Alonso a következőket mondta: "Abszolút nem. A Nürburgring után 15 pont volt a különbség köztünk, és most, öt versennyel később 19 pont az előnyöm."

"A verseny tovább folytatódik, és a különbség még soha nem apadt 15 pont alá. Úgy érzem egyelőre nincs veszélyben az első helyem."

Alonso azt is elmondta, hogy véleménye szerint a két hét múlva megrendezésre kerülő Francia Nagydíjon ismét csúcsformában lesz a Renault, hiszen a Michelin hazai versenyére sokkal versenyképesebb abroncsokkal rukkol majd elő.

"Úgy gondolom, hogy a Bridgestone jobb munkát végzett ezen a hétvégén. Viszont az elmúlt tíz versenyből kilenc alkalommal a Michelin volt a jobb. Éppen ezért bízom benne, hogy tovább folytathatjuk győzelmi sorozatunkat az Amerikában történt botlást követően."

"A soron következő versenyek nekünk fognak kedvezni."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről