A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Button kezdi elveszíteni a hitét

Vágólapra másolva!
A Magny-Cours-i futam után a Honda, és ezzel együtt Jenson Button szép lassan lemondhat arról, hogy a szezon hajrájára össze tudja kapni magát. A még mindig az első győzelmére áhítozó japán istálló a visszafogott szezonkezdés után alaposan visszaesett.
Vágólapra másolva!

A téli tesztek remek eredményei merész tervekre jogosították fel a Hondát, és ezzel együtt Jenson Buttont is. Az álmodozás után viszont gyorsan visszazökkentek a valóságba, mert a szezonkezdés nem úgy sikerült, ahogyan azt elképzelték. Barrichellónak még szoknia kellett az új légkört és az autót is, de a világbajnoki álmokat dédelgető brit is halovány volt.

Button idei szezonjában azonban a javulás helyett visszaesés következett. Az elmúlt öt futamon a rajtpozícióinak az átlaga 12,8-ra jön ki, ami nem túl biztató. Ha ehhez hozzátesszük, hogy ezen a legutóbbi öt versenyen nem szerezett pontot, akkor egyértelművé válik, hogy válságban van ő is és csapata is.

A hétvégi Francia Nagydíjon ez ismét bebizonyosodott. Az időmérő edzésen most már nem is olyan nagy meglepetésre Button az első negyedóra után kiesett. A versenyt pedig motorhiba miatt egyik Honda sem tudta befejezni.

"Ezzel a hétvégével kapcsolatban nem tudok pozitívumot kiemelni"- kezdte elkeseredve Button. "Ha a megbízhatósággal nem lesz problémánk, akkor Németországban jó eredményre lehetünk képesek, de ehhez nem fűzök túl nagy reményeket."

"Az elmúlt két évben a Német Nagydíjakon dobogóra állhattam, de az eddigi tapasztalatok alapján erre idén nagyon kevés esély van. Most elsősorban talpra kell állnunk, és a hibáinkat kell kijavítanunk."

"A héten Jerezben még keményen tesztelni fogunk, többek közt egy új aerodinamikai csomagot próbálunk ki. Remélem, hogy el tudunk érni némi javulást, nagyon nagy szükségünk lenne erre. Rubens és én is mindig mindent beleadunk, mégsincs ennek eredménye. Meg kell találnunk a problémáink forrását."

A sorozatos kudarcok a csapategységre sincsenek jó hatással, egyes hírek szerint kisebb háború zajlik házon belül, ám ezeket Button cáfolta: "Nem igaz, hogy az angliai és a japán csapatrészleg közt bármiféle ellentét húzódna. A csapatunk a Hondához tartozik, a Honda pedig a csapatunk része."

Arról viszont már a 26 éves pilóta is letett, hogy első győzelmét még idén megszerezheti: "Hihetetlenül nehéz lenne. A Ferrari és a Renault egyszerűen nagyon erős, nem tudunk velük mit kezdeni. Ettől függetlenül persze továbbra is maximumot nyújtunk majd"- fogadkozott Button, de a kudarcok miatt valószínűleg ő is kezdi elveszteni a hitét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!