A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Wurz váltja Webbert a Williams-nél 2007-ben

Vágólapra másolva!
Ahogy arra számítani is lehetett, Mark Webber az év végén elhagyja a Williams istállót, és helyét a csapat jelenlegi harmadik számú pilótája, Alexander Wurz veszi majd át, jelentette be szerda esti közleményében a csapat.
Vágólapra másolva!

A Williams istállónak hétfőig kellett volna döntést hoznia Mark Webber jövőjéről, ám mivel a vezetőség elmulasztotta a határidőt, az ausztrál versenyző az év végén szabadon távozhat a grove-i bázisú csapattól.

Wurz, aki 2001 és 2005 között a McLaren tesztversenyzőjeként tevékenykedett, az idei évben csatlakozott a Williams istállóhoz. A 32 éves versenyző roppant boldog volt, hogy 2000 után, mikor a Renault elődjénél, a Benettonnál versenyzett, ismét lehetőséget kap a bizonyításra.

"Élek halok a versenyzésért, így nagyon boldog vagyok, hogy elnyertem a Williams vezetőségének a bizalmát, akik lehetőséget biztosítanak számomra a bizonyításra" - mondta Wurz. "Természetesen jól ismerem a csapatot, hiszen az idei évben minden egyes versenyen én látom el a harmadik számú versenyző feladatkörét, ám már alig várom, hogy jövőre versenyezhessek."

Az osztrák versenyző legutóbb a tavalyi San Marinoi Nagydíjon állhatott rajthoz, mikor a vállsérülésével küszködő Juan Pablo Montoyát helyettesítette a McLarennél.

"Alex nagyon fontos szerepet tölt be a csapatban, hiszen rengeteg hasznos információval látja el a mérnököket, és mivel jól kommunikál a szakemberekkel, munkája elengedhetetlen a versenyhétvégék pénteki szabadedzésein" - mondta a csapatfőnök, Sir Frank Williams. "Alex hihetetlenül jó versenyző, talán Michael Schumacherrel tudnám összehasonlítani, aki igazán a csúcsra ért."

Mivel Webber számára jövőre már nem lesz hely a csapatban, az ausztrál versenyző gőzerővel keresi jövőbeli munkaadóját. Egyesek szerint nem kizárt, hogy a Renault-nál köt ki a jövő évben, és ő lesz Giancarlo Fisichella csapattársa Flavio Briatore alakulatában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!