Hamilton: Nem ijedek meg Alonsótól

Vágólapra másolva!
A GP2 újdonsült bajnoka, Lewis Hamilton a lehető leghamarabb szeretne bekerülni a Forma-1-be, és akkor sem esne kétségbe, ha esetleg a világbajnok Fernando Alonsóval kellene versenyt vívnia a McLaren-Mercedes csapatán belül.
Vágólapra másolva!

Végleges döntést még nem hoztak a McLaren vezetői azzal kapcsolatban, hogy jövőre ki lesz Alonso csapattársa. Már régóta nem titok, hogy a legjobb esélyei a fiatal Lewis Hamiltonnak vannak, talán csak Pedro de la Rosa jelenthet rá némi veszélyt. Csak az a kérdés, hogy a McLarennél Ron Dennisék felvállalják-e azt a rizikót, hogy a világbajnok Alonso mellett egy kevés Forma-1-es tapasztalattal rendelkező, ám kétségtelenül tehetséges pilótát foglalkoztassanak.

"A GP2-nek vége van, most már csak az F1-re kell koncentrálnom, készülök a tesztre"- nyilatkozta Hamilton. "Úgy érzem, teljes mértékben készen állok a Forma-1-re, és versenyezni akarok. Minél előbb, annál jobb!"

Hamilton napi kapcsolatban van a McLaren vezetőségével Ron Dennisszel Monzában pedig beszélgettek is: "Szombaton találkoztunk. Azt mondta, hogy elégedett az idén elvégzett munkámmal"- elevenítette fel a 21 éves brit pilóta. "A jövő évről viszont még korai lenne beszélni, egyelőre Pedro de la Rosáé a másik autó. Persze én is képben vagyok."

Amennyiben Hamilton jövőre versenyzői állást kapna a McLarennél, akkor Fernando Alonso csapattársa lenne. Az ifjú titán már erre a szituációra is felkészült: "Nagyon nehéz helyzet lenne, de szerintem az a jobb verzió, ha az embert egy nagyon erős csapattárshoz hasonlítják. A GP2-es pályafutásom második évében is egy tapasztalt versenyzővel, Alexandre Premat-val szerepeltem egy csapatban, és az ő jelenléte nagyon sokat segített nekem a fejlődésben."

"Tapasztalt pilóták mellett versenyezni, nagyon hasznos dolog. Például Alonsótól is rengeteget lehetne tanulni. Nagyon jót tenne nekem, ha mellette versenyezhetnék, miért kellene félnem tőle. Készen állok erre a nagy kihívásra,"- fejezte be Hamilton.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről