Sir Frank Williams: Sokkoló a teljesítményünk

Vágólapra másolva!
Az idei szezonnak nagy reményekkel vágott neki a Williams istálló, de a nagy múltú gárda messze elmaradt a várakozásoktól. A csapatfőnök, Sir Frank Williams érthetően borús hangulatban van, de rendületlenül bízik a szebb jövőben.
Vágólapra másolva!

A Williams produkált már eredményesebb idényt a Forma-1-ben, ez kétségtelen. Az idei évad eddigi tizenöt futama után mindössze tíz pont szerepel a csapat neve mellett, ami csak a nyolcadik helyhez elegendő a konstruktőrök versenyében. A két pilóta, Mark Webber és Nico Rosberg együttesen tizenhétszer nem tudta befejezni az adott versenyt. A német például legutóbb Monzában is kiesett.

Hasonlóan gyenge szezonra a csapatfőnök, Frank Williams sem emlékszik: "1977 óta dolgozunk együtt Patrick Head-del, de ilyen rossz teljesítményre nem emlékszem, talán az ötödik helynél sosem voltunk hátrébb. A nyolcadik pozíció nem méltó hozzánk, valósággal sokkol ez a helyezés, és az egész idei teljesítményünk is"- kesergett a brit szakember.

"Manapság a sport sokkal bonyolultabb, mint korábban volt"- folytatta Williams. "De nem akarok siránkozni. Meg kell vernünk a többieket, és erre képesek is vagyunk. Lényegében tudjuk hogy mi a probléma, és már meg van a tervünk is arra, hogy kijavítsuk ezt, de erről nem beszélhetek."

A Williams istállónak idén csak fellángolásai voltak, de azok is csak nagyritkán. A 64 éves csapatfőnök azonban tudja, hogyan lábalhatnak ki legkönnyebben a gödörből: "A jövőben egyszerűen 10 óra helyett már 9:30-kor el kell kezdenünk a munkát. Komolyra fordítva a szót, nem szükségeltetik különösebben nagy átalakítás, viszont lépésről lépésre kell fejlődnünk"- fejezte be Sir Frank Williams.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről