Webber győzni akar a Red Bullal

Vágólapra másolva!
Az ausztrál pilóta nagyon elszánt, és jövőre végre megszerezné pályafutása első Forma-1-es győzelmét is.
Vágólapra másolva!

Év végén Webber elhagyja a Williams csapatot, és a Red Bullhoz igazol, ahol David Coulthard oldalán harcol majd a minél jobb helyezésekért. Legalább is az ausztrál erre készül a csalódottsággal teli időszak után. Webber idén összesen kilenc alkalommal esett ki, és mindössze hat versenyt tudott befejezni.

Pontjainak száma is igencsak lehangoló, összesen hat egység van a neve mellett. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy Webber legutóbb április 23-án a San Marinói Nagydíjon végzett a legjobb nyolcban, akkor tisztán látszik, hogy katasztrofális idényt fut.

"Még egy ilyen pocsék szezonja nem lehet az embernek, alig hiszem el, ami velem idén történik"- kesergett a 30 éves pilóta. Webber óriási reményekkel várja a jövő évet, ez ad neki erőt ahhoz, hogy valahogyan átvészelje ezeket a nehéz időket. "A következő szezon ennél csak jobb lehet, ebben egészen biztos vagyok. A kérdés csak az, hogy mennyit tudok majd javulni."

"Meg akarom mutatni mindenkinek, hogy mit is tudok valójában, és végre meg akarok nyerni egy átkozott versenyt"- folytatta Webber, akit az utóbbi évek sikertelensége nagyon dacossá tett.

Pedig annak idején, 2002-ben minden olyan jól indult. A Minardival hazai pályán debütált, és kezdésként rögtön a két pontot érő ötödik helyen ért célba (akkor még a régi pontszámítási rendszer volt életben). Akkor nagy jövőt jósoltak neki, az azóta eltelt évek alatt viszont nem tudott kitörni a nagy tehetség kategóriájából.

Webbert nagyon csalódottá tette az idei szezon, amikor a legtöbb alkalommal saját hibáján kívül esett ki, hiszen általában a technika babrált ki vele. Tehát csak részben ő a felelős a gyenge mérleg miatt, a szerencsének is nagy szerepe van ebben: "Az autóversenyzés nem olyan, mint a golf, ahol te magad irányítod a játékot, és minden rajtad múlik. Több alaklommal is remek tempóban haladtam, versenyképes voltam, de egyszercsak a technika csődöt mondott."

A lehető legjobb pillanatban jött a Red Bullos szerződés Webbernek, aki kivirágozhat új csapatánál: "Nagyon örülök neki, hogy új lehetőséget kaptam arra, hogy újra megmérettessem magam. Szerintem eddig is bizonyítottam már, de az új lehetőség többletenergiát ad. Készen állok a feladatra."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!