A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Michael Schumacher szokásához híven nem szeretne jóslatokba bocsátkozni a hétvége végkimenetelét illetően. A német versenyző azonban elégedett, miután a vizes aszfalton jól teljesítettek a Bridgestone esőgumijai.
Vágólapra másolva!

A reggeli esős tréninget követően száradó pálya fogadta a versenyzőket a második szabadedzésen, ahol a Renault olasz versenyzője, Giancarlo Fisichella bizonyult a leggyorsabbnak. Mögötte azonban a Ferrari duója, Felipe Massa és Michael Schumacher végzett, míg a negyedik Alonso lett.

Az eredmények tehát kielégítők a Ferrari számára, különösen annak fényében, hogy vizes volt a pálya, és a korábbi versenyeken a Michelin komoly fölénybe került a Bridgestone-nal szemben az esőben.

Schumacher egyébként akár már a hétvégén megszerezheti pályafutása nyolcadik bajnoki címét, feltéve, ha megnyeri a versenyt, és Alonso nem szerez pontot.

"A szabadedzések után már van egyfajta képünk a kialakult helyzetről" - mondta Michael. "Természetesen nem tudom pontosan megmondani, ki lesz a legesélyesebb a hétvégén, ez még túl korai lenne, meg kell vizsgálnunk a begyűjtött adatokat. Sokat ültem az autóban, így nem igen láttam a többieket. Azonban minden a tervek szerint alakult."

Schumacher azt is elmondta, nagy valószínűséggel Japánban is a Ferrari, illetve a Renault között dől majd el a győzelem sorsa, noha figyelmeztetett, tavalyi remeklése után a McLaren is okozhat némi meglepetést a vasárnapi versenyen.

"Úgy érzem, ismét a Ferrari és a Renault harcol majd a győzelemért, bár akár még más is bekapcsolódhat ebbe a küzdelembe. A McLarent sem szabad leírni. A Renault és a mi mindig az élen vagyunk, de néha a McLaren is bekapcsolódik a küzdelembe. Úgy látom, az idő is javul, szóval már alig várom a versenyt."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!